fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 39 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Met de nakende release van A Plague Tale: Requiem (18-10) kan ik maar beter stevig doorwandelen in Death Stranding Director’s Cut dit weekend. Ik zeg het nog eens, ik had nooit durven denken dat dit zo’n meeslepende game zou zijn. Het begint traag maar eens je in hoofdstuk 3 zit is het smullen geblazen. (en wandelen natuurlijk)

Qua series denk ik er aan om te kijken naar de hype van het moment. Nope, niet House of the Dragon, Lord of the Rings of Andor maar wel het griezelige verhaal van een van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaars, namelijk Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix. (Als ik het volhou want het zou niet normaal zijn naar ’t schijnt…) Het internet staat er vol van dezer dagen dus waarom niet denk ik dan…


MrRolfson

Of er veel gegamed gaat worden hang af hoe snel ik gerecupereerd zal zijn van mijn buikgriep. Moest het energieniveau nog niet hoog genoeg zijn, heb ik genoeg keuze om te zappen tussen de verschillende streamingdiensten.

De eerste twee afleveringen van Star Wars Andor (Disney+) konden mij alvast bekoren en ook The Scandi Flick van The Grand Tour (Amazon Prime) staan op mijn watchlist. Ik ben benieuwd wat de OG Top Gear-mannen in petto hebben in deze nieuwe special!


Yakkoi

Het einde van de maand staat voor mij niet in het teken van gaming. Met mijn bedrijf doen we een teambuildingactiviteit die van vrijdag tot zaterdag doorgaat in De Beekse Bergen in Nederland. Zondag is er voor de familie een uitstapje naar Oostende gepland om de dertigste verjaardag van mijn neef te vieren.

Ik mag me dus gelukkig prijzen als ik er een paar uur gamen uit kan halen. Mocht dat lukken, dan zal ik zeker tijd spenderen aan mijn volgende reviewgame: Moonscars. Een intrigerende 2D Soulslike dat toch wel kan smaken. Verder wordt de pc afgesloten, en Disney + opgestart om verder The Punisher te zien. Wat een serie, en wat een geweldige protagonist!


RoMa

Hoe lang de nieuwe FIFA me in z’n grip zal houden, da’s nog maar de vraag. Dat dit weekend in het teken zal staan van FIFA 23, dat staat alleszins helemaal vast.

Naast alle tackles op de virtuele grasmat gaat de online strijd in WW1: Isonzo onverstoord verder. Ik ben intussen level 61 in m’n tocht naar 100 en amuseer me nog steeds rot.

Op Netflix heb ik nog 5 afleveringen voor de boeg van het derde seizoen van Fargo. Wat een briljante serie is me dat toch.


Jim

Een drukke mix van gamen, voetbal en feest dit weekend. Het start rustig want een etentje met de vriendin staat op het programma. De avond afsluiten doen we door de geweldige serie Fargo verder te kijken.

Zaterdag mag ik back to back terug naar een beurs voor Pragalicious namelijk GameForce. Na 3 lange jaren wachten gaat het terug door, ditmaal in Brussels Expo. Hou zeker ons Instagram-account en de website in de gaten voor sfeerbeelden en het verslag achteraf.

Zondag trek ik al vroeg richting Anderlecht om ze te zien spelen tegen de Zebra’s uit Charleroi. Hopelijk kunnen we de 3 punten sprokkelen tegen de mannen uit het zwarte land!


Lazlo

De komende dagen keer ik wééral terug naar Arcadia Bay. Deze keer speel ik Life is Strange in zijn meest draagbare vorm met de Life is Strange Arcadia Bay Collection op Switch. Of Dontnod’s cultklassieker en diens prequel Before the Storm door Deck Nine het op Nintendo’s mooiste er goed vanaf brengt, dat vertel ik je binnenkort in mijn review.

Verder ben ik intussen verknocht aan virtueel skaten in Session. Die skatesim deed m’n brein de eerste uurtjes behoorlijk wat pijn, maar nu ik de atypische controls in de vingers heb vind ik de game een waar genot.

Qua series zijn vrouwlief en ik met enige vertraging aan Grond begonnen. Belgische televisie van de bovenste plank, wat dat betreft.


High_Lordwolnir

Dit weekend staat vooral in het teken van voetbal. Na een sabbatjaar te hebben genomen wat betreft FIFA, heb ik toch besloten om FIFA 23 een kans te geven. De 10 hour trial heeft me alvast weten te bekoren. Het zal echter een aantal weken in beslag nemen vooraleer ik met een écht sterk team voor de dag kan komen in Ultimate Team. Hopelijk brengt EA in tegenstelling tot voorgaande jaren geen patch uit vlak nadat de game gereleased is. Maar ik vrees dat dit ijdele hoop is.

In de Premier League staan er een aantal zeer interessante wedstrijden op het programma die ik vanuit mijn luie zetel zal volgen. Hopelijk kan Chelsea met de nieuwe coach terug aansluiten bij de top.

De PC-versie van Days Gone heb ik vlak voor het weekend weten uit te spelen. Dat betekent dat ik tussendoor ga piepen in Night City. Mijn doel is om de game voor de tweede maal uit te spelen tegen midden oktober want vanaf dan volgt de ene release na de andere. Mooie tijden in het vooruitzicht!


auron_sagara

Ik ga in het weekend nog moeten bekomen van de ongelooflijke animatie-serie Invincible dat je kan bekijken via Amazon Prime. Ik ben er helemaal van onder de indruk.

Gelukkig kan ik iets rustigere momenten opzoeken met Sam in Death Stranding Director’s Cut. Alhoewel de rustige momenten, snel kunnen veranderen in zenuwslopende tochten doorheen de vele GD’s. Scannen en op tijd adem inhouden is de boodschap, maar gelukkig kan ik me al goed verdedigen tegen deze nare schepsels.

Op zaterdagavond gaan we als tantie en nonkie voor de eerste keer op het baby’tje letten van 1 van onze beste vrienden. Onze eigen dochter wordt bijna 14, dus het zal terug even aanpassen worden, maar zoals Olly Wannabe van Ketnet steeds zegt: “#ikanda”


Frumberto

Helemaal in de ban van The Lich King Classic, dat ben ik. Gestart op 26 augustus op een fresh server om op 26 september klaar te kunnen zijn voor het ijzige continent Northrend te ontdekken in World of Warcraft: Wrath of The Lich King Classic.

Met een groep van twintig Belgen proberen we zo snel mogelijk lvl 80 te halen om dan de content, weliswaar opnieuw na 14 jaar, te herontdekken.


Ardtieboy

Dit weekend heb ik niet meteen reviews op de planning staan; dat betekent dus terug enkele fan favourites oprakelen! Zo probeer ik snel nog vijf partijen Hearthstone te winnen om zo de card back van de maand nog te bemachtigen. De timing zit trouwens helemaal snor; de nieuwe Mini-Set verscheen zonet en die laat me toe weer wat te experimenteren.

Ook Fortnite heeft me terug in z’n ban en zal geregeld de revue passeren. Last but not least denk ik eraan om uiteindelijk dan toch TemTem voor de Switch in huis te halen. Ik heb de game reeds op PlayStation 5, maar de cross save-functionaliteit trekt me dit weekend toch over de streep.

‘s Avonds kruip ik dan weer onder mijn fleecedeckentje om er wat Power of the Rings te zien. Geen absolute topper; al heeft de serie mij toch goed in de greep.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: