Netflix gaat eigen games ontwikkelen in Helsinki

Netflix Games

Je wist het misschien nog niet, maar je kan al een tijdje op je Android– of iOS-toestel gratis games spelen via de Netflix-app. En dat Netflix het menens is om ook in de gameswereld iets te betekenen, bewijst hun volgende stap.

Het streamingbedrijf heeft namelijk in Helsinki een ontwikkelstudio opgericht waarin het kwalitatieve mobiele games wil gaan ontwikkelen die gratis zijn voor de Netflix-abonnees én waarin geen in-game aankopen zitten verstopt.

Een nobel doel waarin de vicepresident van de ontwikkelstudio, Amir Rahimi, wel in gelooft. Hij heeft zo niet voor niks voormalig Zynga- en EA Helsinki-topman Marko Lastikka aangeworven als directeur van op dit moment nog naamloze Finse studio.

Het zal echter nog wel even duren eer we de eerste games zien verschijnen van de studio, want op dit moment wordt het team nog samen gesteld.

Ik ben om eerlijk te zijn wel benieuwd, al hoop ik een Google-scenario te vermijden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.