Netflix Games vanaf morgen beschikbaar op Android

Netflix was reeds geruime tijd aan het flirten met videogames. Vanaf morgen voegen ze de daad bij het woord en lanceren ze Netflix Games. Het aanbod is voorlopig nog mager en enkel beschikbaar op Android, al kan daar binnenkort snel verandering in komen.

Netflix-baas Reed Hastings liet reeds vorig jaar weten dat hij de videogame-industrie als een rechtstreekse concurrent ziet voor zijn streamingdienst. Hastings gaf toen al aan dat er gewerkt werd aan videogames waaronder enkele experimenten gebaseerd op Stranger Things. Morgen wordt dat alles concreet gemaakt en lanceert Netflix vijf games op hun Android-app.

Momenteel gaat het over Stranger Things: 1984 (BonusXP), Stranger Things 3: The Game (BonusXP), Shooting Hoops (Frosty Pop), Card Blast (Amuzo & Rogue Games) en Teeter Up (Frosty Pop). Wellicht focust het bedrijf eerst op Android om zo de games binnenkort op smart tv’s te releasen. Gamers met een iOS-toestel moeten volgens het facebook-kanaal van de gigant niet panikeren; Netflix Games zou ook zéér binnenkort naar iOS komen. Netflix Games is vanaf morgen beschikbaar voor alle abonnees en dat zonder extra kosten of reclame!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.