Pragalicious op Heroes Comic Con en Made In Asia: de ideale vlucht uit de realiteit

Iedereen gaat voor zijn eigen redenen naar dit soort beurzen. Cosplay, workshops bijwonen, nieuwe dingen ontdekken of die ene statue kopen die net binnen je vooraf bepaald budget past. Zaterdag trok ik erop uit richting de hoofdstad waar bezoekers uit alle richtingen van het land kwamen (en daarbuiten) om de hallen van Brussels Expo af te schuimen.

Allemaal verschillend maar toch hetzelfde

Ik was al heel vroeg aanwezig om de drukte voor te zijn en alle zalen eens globaal te doorlopen. Profiterend van de kalmte legde ik al wat beelden vast en zag ik in de mensenmassa buiten al een glimp van een paar prachtige cosplays. Van Jack Sparrow tot Star Wars en personages of wezens uit anime die ik niet kende. Het aanbod was enorm en je voelde duidelijk de vibe van verbondenheid.

Het maakt niet uit of je fan bent van Dragon Ball Z of een voorliefde hebt voor de Zelda-franchise, iedereen had één doel en dat is genieten van een dagje weg met vrienden of het gezin. Ik wil niet te deprimerend klinken maar het was even wegvluchten van de miserie in de wereld die je jammer genoeg dagelijks in het nieuws ziet.

Fantasy en Aziatische cultuur in één pakket

Vergeleken met die andere grote beurs in Gent, FACTS, was Heroes Comic Con en Made in Asia een pak indrukwekkender qua grootte. Ik wist niet waar eerst te kijken en na mijn passage door al de hallen stroomde het grote aantal bezoekers binnen. De twee beurzen vloeiden mooi in elkaar over. Om het een beetje overzichtelijk te maken zie je links op de map het Made in Asia-gedeelte en rechts het Heroes Comic Con-gedeelte. De centrale hal was het best te vergelijken met de ontploffing in het midden die meermaals voorkomt in een gevecht tussen twee anime personages. Een chaos van jewelste met standen vol comics, games, cosplay en ga zo maar door. In de chaos vindt men soms zijn rust luidt het spreekwoord en in dit geval klopt dit wel degelijk wanneer je dat ene item vindt voor je collectie weer wat groter te maken.

The Korean Alley, Cosplay Village of Little Asia

Wanneer ik de drukte van de hoofdhal even beu was zocht ik de rust op in de eerder vernoemde zijhallen. Hier wil ik even dieper op ingaan aangezien hier heel wat alternatieven te vinden om ook veel tijd door te brengen. In The Korean Alley, Cosplay Village of Little Asia kon je Mahjong spelen met een specialist, één van de vele artiesten hun werk bewonderen of een cosplay-modeshow bijwonen en vele andere dingen. Het grootste deel van deze hal werd ingenomen door rijen fans die stonden te wachten voor een handtekening en foto van of met hun favoriete stemacteur uit animeseries. Wanneer je na al dat slenteren echt nog genoeg energie had kon je The Beast, een gigantische aaneenschakeling van springkastelen, proberen temmen.

The Belgian Potterheads

Vervolgens neem ik jullie helemaal mee naar de andere kant in hal 6, 7 en 10 voor het Heroes Comic Con-gedeelte. Aangezien teleporteren geen optie was en ik geen zin had om door de drukte van de centrale hal te lopen koos ik voor de gulden middenweg of beter gezegd zijweg. Langs de gigantische foodcourt, die heel de tijd relatief rustig was, kon je tactisch snel van hal tot hal wandelen. In deze sectie van de beurs waren Belgische clubs uiteraard sterk vertegenwoordigd. Denk hierbij aan Belgian Potterheads, een fanclub die alles wat met Harry Potter te maken heeft adoreert. Hier kon je trouwens een wedstrijdje Zwerkbal spelen. Gelukkig geen risico op het inslikken van de Gouden Snaai.

The Twin Suns Clan Belgium

Inspiratie opdoen voor een nieuwe keuken of de voorgevel van je huis een andere look geven? Dan ben je bij de The Twin Suns Clan Belgium aan het juiste adres. Zij maken decors en kostuums uit het Mandalorian universum. Zeer indrukwekkend om te zien hoe gedetailleerd alles eruitzag en hoeveel tijd en passie in deze hobby wordt gestoken.

Last but not least waren er de Q&A shows met acteurs of actrices en in hal 10 de klassieke foto en handtekeningsessies. (Met dank aan Vincent Van Roy voor de foto’s van Dan Fogler en Andy Serkis)

Stappenteller in overdrive

Na een lange dag voor mezelf en mijn stappenteller was het tijd om terug huiswaarts te keren en deze prachtige conventie achter me te laten. De vangst van vandaag waren 3 funkos wat al bij al nog meevalt. Het doel voor mezelf was vooral mijn ogen de kost geven en nieuwe dingen ontdekken.

De vriendelijkheid van de mensen wanneer je een foto vroeg, de vele wow-momenten die ik had bij het zien van sommige kunstwerken en de chaos in de centrale hal waren een perfecte mix voor een dag vol fantasy en cultuur uit Azië. Op naar de volgende con! Deze laat niet lang op zich wachten want deze is volgende maand al tijdens het weekend van 29 en 30 oktober. Comic Con Brussels zal plaatsvinden in Tour en Taxis.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”