“LEGO Brawls is absoluut niet plezant om te spelen”

Wat heb ik uitgekeken naar LEGO Brawls. Na het succesverhaal van andere LEGO-games van TT Games, met meest recent LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, had ik als fervente LEGO-liefhebber een goed oog in deze brawler. Viel dat even tegen…

Waarom Wel?

De LEGO minifig-hemel

Wanneer je LEGO Brawls voor het eerst opstart, krijg je meteen de mogelijkheid om je eigen LEGO-minifig samen te stellen. In het begin heb je maar enkele opties, al vond ik de ridder met tutu wel geestig. Naarmate je meer speelt, speel je ook nieuwe minifig-stukjes vrij waardoor je meer opties krijgt om je eigen unieke LEGO-figuur in elkaar te steken.

Het mooie is dat er heel wat verschillende licenties aanwezig zijn in LEGO Brawls. Zo vind je omgevingen en figuren terug die gebaseerd zijn op Ninjago, Pirates én Jurassic Park. Vooral die laatste vond ik opmerkelijk en is in het verschillende marketingmateriaal logischerwijs prominent aanwezig.

Waarom Niet?

Hersenloos knoppen rammen

Als je als oplettende lezer door hebt dat we al aanbeland zijn bij het Waarom Niet-gedeelte, weet je dat de rest niet veel goeds beloofd. Want hoe kleurrijk en mooi de omgevingen en de minifigs er ook mogen uitzien, toch valt dit alles uit elkaar wanneer je echt moet beginnen vechten. 

Er zit zo goed als géén diepgang in de gevechten en van mogelijke gevechtstactieken is geen spoor. Meer dan wat springen, een standaard aanval uitvoeren en een occasionele speciale aanval valt er niets te rapen. Hierdoor raakte ik al snel verzeild in hersenloos knoppen rammen in de hoop dat ik als winnaar uit de bus zou komen. En da’s zo ontzettend jammer, zeker omdat er net met MultiVersus een fantastische gratis brawler op de markt is gekomen

Eén en al chaos

Ik heb samen met mijn 10-jarige zoon een 10-tal (toepasselijk) potjes gespeeld en ik moest hem na het vierde gevecht al overhalen om toch nog even verder te gamen. Dat zegt volgens mij ook al genoeg.

De gevechten zelf zijn enorm chaotisch en door de designkeuze van de ontwikkelaars ben je jouw vechter snel kwijt in de woelige gevechten. Dit komt enerzijds omdat er weinig feedback vanuit de minifig jouw richting uitkomt omdat die simpelweg geen stem hebben. 

Het voelt dan ook erg wrang aan dat je voor LEGO Brawls €39,99 moet neertellen om dan ook nog een geconfronteerd te worden met Battle Pass-gewijs veel grinden. Op de een of andere manier heb ik een vermoeden dat deze game initieel gratis moest zijn, met microtransacties, maar dat op het laatste moment dit betaalsysteem uit de game is gehaald. Wat overblijft is in mijn ogen een rommeltje, repetitief en absoluut niet leuk om spelen.

VERDICT

2

Het doet mij als LEGO-liefhebber enorm veel pijn om te concluderen dat deze LEGO Brawls een zwaar gemiste kans is. Er zit absoluut potentieel in deze brawler, maar de uitwerking laat te wensen over. Het grinden naar nieuwe minifig-onderdelen gaat tergend langzaam. Dat in combinatie met de gevechten die erg rommelig, chaotisch en simpelweg te eenvoudig zijn, maakt dan ook dat ik geen plezier beleefde aan deze LEGO Brawls. 

Pluspunten
+ Héél veel mogelijkheden om je minifig samen te stellen

Minpunten
– Chaotische gevechten
– Grinden naar onderdelen
– Geen diepgang in gevechtssysteem
– €39,99 

LEGO Brawls
Beschikbaar vanaf 19/09/2022
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC / iOS
Gespeeld op PlayStation 5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.