Britse politie arresteert vermeende GTA VI-hacker

GTA Vice City

Vorige week stond het internet in rep en roer. Rockstar werd namelijk gehackt en de hacker vond er niets beter op dan GTA VI (en Rockstar) in hun blootje te zetten. De Britse politie zat echter niet stil en wist een verdachte op te pakken.

Volgens bronnen van journalist Matthew Keys is de arrestatie het resultaat van een onderzoek waarbij de City of London Police, de Britse National Cyber Crime Unit en de FBI betrokken waren.

Het zou gaan om een 17-jarige hacker die gearresteerd werd in Oxfordshire, waar een van de leiders van Lapsus$ zou wonen. In maart meldde BBC News dat een 16-jarige uit Oxford door onderzoekers en hackers was geïdentificeerd als iemand die banden had met de groep.

Diezelfde maand arresteerde de politie van Londen zeven tieners met vermeende banden met Lapsus$, maar het werd niet bevestigd of de tiener uit Oxford daarbij hoorde.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: