fbpx

Halsbrekende toeren in Session: Skate Sim launch trailer

Geloof het of niet, maar ik kan skateboarden. Ik ben dan wel geen Tony Hawk of Ali Boulala (check die documentaires op Streamz trouwens) maar ik kan wel de straat op en af, en zelfs de stoeprand op/af. Ik hou het dezer dagen dan ook liever bij skategames want dat is wat veiliger voor mensen van mijn leeftijd.

Met meer dan 85% positieve reviews op Steam, is Session: Skate Sim al warm ontvangen door vele gamers, die inmiddels weten dat dit niet ‘zomaar’ een skateboarding-game is. Het betreft namelijk een zeer realistische simulatie van de skateboardingwereld en bijbehorende cultuur.

De ontwikkelstudio Crea-ture, die bestaat uit negen gepassioneerde ontwikkelaars, heeft vele iconische skate-spots in de VS gereproduceerd, waaronder de beste plekjes in Philadelpia, New York en San Francisco.

Het hoge niveau van realisme wordt bereikt door innovatieve gameplay, waarbij de twee sticks elk een voet vertegenwoordigen, en geavanceerde physics. Skaters kunnen de sensaties die ze kennen van het echte skaten in de game-wereld ervaren en blijven oefenen om steeds beter te worden, net als in het echt.

Spelers kunnen kiezen uit 16 beroemde skaters om de tricks van hun helden levensecht na te doen en ze te volgen door de verschillende missies van de campaign-mode.

De video-editor is één van de belangrijkste features van de game en laat spelers al hun beste moves vastleggen. Vervolgens kunnen spelers aan de slag met vele toffe opties, zoals het 90s-filter, om coole clips te maken en met anderen te delen.
 
Voornaamste kenmerken van Session: Skate Sim:

  • Herbeleef de jaren 90: de gouden eeuw van skateboarding is in de game gereproduceerd
  • Een schat aan content: een sandbox-game met een journey-mode voor liefhebbers van missies – 50 hoofdmissies, 54 zijmissies en 60 missies met andere skaters
  • Iconische spots: skate door getrouwe reproducties van 3 steden – Philadelphia, New York en San Francisco
  • Officiële content:
    • Speel met 16 pro-skaters:  Annie Guglia, Antiferg, Beagle, Billy Marks, Daewon Song, Dane Burman, Donovan Strain, Jahmir Brown, Louie Barletta, Manny Santiago, Mark Appleyard, Nora Vasconcellos, Ribs Man, Ryan Thompson, Samarria Brevard, Torey Pudwill
    • 50 skateboarding-merken
  • Innovatieve gameplay: de ultra-realistische gameplay maakt van Session: Skate Sim de ultieme skateboarding-simulatie
  • Een uitgebreide video-editor: de video-editor biedt een keur aan opties: fisheye lens, clip editor, field of view-aanpassing, verschillende camera-types, enz.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: