Microsoft lanceert Game Pass Friends & Family in Ierland en Colombia

Xbox Game Pass

Nadat het logo van de service een aantal dagen geleden uitlekte, maakt Microsoft nu officieel bekend dat de Game Pass Friends & Family momenteel beschikbaar is voor alle spelers in Ierland en Colombia en dat met een prijskaartje van €21,99 per maand.

Volgens een nieuwe FAQ over de service op de Xbox support pagina, stelt Friends & Family Xbox Game Pass Ultimate abonnees in staat om hun abonnement te delen met maximaal vier andere spelers, dus met vijf in totaal. De vier andere spelers moeten in hetzelfde land wonen en krijgen dan ook het volledige Xbox Game Pass Ultimate-pakket, inclusief Xbox Live Gold, de volledige Game Pass-bibliotheek op Xbox en pc, EA Play, extraatjes en kortingen.

Spelers die een Game Pass Friends & Family Plan willen starten, zullen meer moeten betalen voor hun abonnement. De prijzen die we nu weten zijn enkel voor de twee landen waar de dienst live staat. In Ierland bijvoorbeeld is de maandprijs €21,99.

In de officiële FAQ staat ook dat spelers met een huidig Xbox Game Pass Ultimate abonnement deze kunnen omzetten naar een Friends & Family abonnement. Voor elke maand die overblijft van Game Pass Ultimate krijgen ze 18 dagen Friends & Family.

Alleen de primaire rekening houder zal het maandelijks bedrag moeten betalen. Wat betekent dat het aan die persoon zal zijn om de betalingen van hun vrienden en familie te verzamelen, à la Spotify of Netflix.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.