Is dit het logo voor een Xbox Game Pass-familieplan?

Het ziet ernaar uit dat we een nieuwe subscription-tier bij krijgen voor Microsoft’s Xbox Game Pass-service. Met Game Pass Friends & Family zouden we een account met maximaal vier personen kunnen delen.

Een logo voor de nieuwe formule zou gelekt zijn via Twitter en spreekt explicitiet over het delen van je Game Pass-abonnement met familie én vrienden. Een ander signaal dan bijvoorbeeld Netflix, dat momenteel wil dat je jouw abonnement binnen hetzelfde huishouden houdt (hoewel ze daar ook uitbreidingsopties aan het bekijken zijn).

We weten intussen al langer dat Microsoft met een deelfunctionaliteit voor Game Pass speelt. Zo kunnen deelnemers aan het Xbox Insiders-programma in Ierland en Columbia momenteel tot wel vier personen toevoegen aan hun Game Pass Ultimate-abonnement. Al die spelers kunnen individueel aanloggen op de service en hun eigen games downloaden en progress bewaren los van elkaar.

Een prijs voor Game Pass Friends & Family kennen we nog niet. Wie een Game Pass Ultimate-abo heeft, telt daar maandelijks 12,99 euro voor neer. Gamers die uitsluitend op Xbox of pc spelen, kunnen een platform-specifiek abonnement starten aan 9,99 euro per maand.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.