“Netflix gaat eind dit jaar harder optreden tegen delen accounts én komt met abonnement met advertenties”

Netflix

Het wordt warm onder de voeten van Netflix. Steeds meer streamingdiensten openen de deuren waardoor de grondlegger van het streamen van series en films het voorbije kwartaal 200.000 abonnees verloor. Bovendien verwachten ze dit kwartaal ook nog eens twee miljoen abonnees te zien vertrekken.

Dat heeft CEO Reed Hastings en zijn team aan het denken gezet. De voorbije maanden doken al geruchten op dat Netflix verschillende acties had opgelijst. Nu heeft The New York Times een intern document in handen gekregen waaruit blijkt dat de streamingdienst een versnelling hoger wil schakelen.

Ze willen hun plannen sneller doorvoeren om zo opnieuw hogere abonnee aantallen te kunnen voorschotelen. Men zou verwachten dat het plan het laatste kwartaal van dit jaar zou kunnen uitgevoerd worden.

Een van die acties zou zijn om een goedkoper abonnement te introduceren. De keerzijde voor ons als kijker is dan wel dat we ons opnieuw door advertenties zouden moeten gaan ploegen.

Een ander actiepunt is om het delen van Netflix accounts aan te pakken. Heel wat vrienden en familie delen namelijk hun account waardoor Netflix heel wat inkomsten door de neus geboord ziet. Je mag uiteraard accounts delen, maar enkel met familieleden. Tegen dit ‘misbruik’ wil Netflix dus harder gaan optreden, al blijft de vraag hoe ze dit gaan handhaven.

Beide acties zouden er volgens Netflix voor moeten zorgen dat er opnieuw meer abonnees genoteerd kunnen worden.

Ik heb daar zo mijn twijfels bij om eerlijk te zijn. Want betalen voor een abonnement én advertenties te zien krijgen, lijkt mij niet meteen een correcte manier van handelen. Bovendien zou dit wel eens kunnen leiden naar méér piraterij van films en series. Afwachten wat dit in de praktijk gaat geven en of Netflix zichzelf niet in de voet schiet…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.