gamescom snack: “Hubris VR voelt heel natuurlijk en vlot aan en kan het wel eens ver schoppen”

Hubris VR

Aan de Belgian Games-stand op gamescom maakte ik kennis met de Belgische developer Cyborn. Op de Quest 2 VR-bril kon ik hun aankomende titel Hubris VR testen. Hubris is een ruimte-avontuur waarbij je combat en platforming combineert.

Ik was aangenaam verrast door de vlotheid van de verschillende mechanics. Klim- en klouterwerk was al snel een gewoonte en ook de geweren schoten lekken. Buitenaardse octopussen hadden al snel geen schijn van kans meer tegen mij.

Ook de omgevingen waarin Hubris zich afspeelt trokken m’n aandacht. De ruwe rotsformaties op de vreemde planeet waren grafisch zeer geslaagd. Heel wat van de gameplay is onderwater. Zwemmen gaat vlot en voelt natuurlijk en realistisch aan. Voor nog meer feeling hadden ze een emmer water over me heen moeten kappen.

De game zal nog verder gepolijst worden tegen release maar met wat meeval kan deze game het wel eens ver schoppen.

Hubris VR komt eind 2022 naar desktop VR.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.