gamescom snack: “Ik betwijfel of One Piece Odyssey gaat slagen in het JRPG-genre”

Het JRPG genre spuugt de laatste jaren met goede regelmaat nieuwe pareltjes uit. De Persona-reeks staat al jaren aan de top maar ook andere anime-toppers wagen zich aan uitgebreide pogingen. Persoonlijk vond ik Dragon Ball Z: Kakarot in het recente verleden zeer geslaagd.

Ik haal Kakarot even aan omdat de demo die ik speelde op gamescom van One Piece Odyssey me hieraan deed denken. Qua grafische stijl heeft het dezelfde cartoon-look en net als DBZ vertrouwt het op z’n kleurrijke cast aan karakters en zeer vreemde, uiteenlopende vijanden.

Of deze Odyssey zal slagen is mij nog niet zeker. De Straw Hat Crew trekt naar een mysterieus eiland vol gevaren. Ik vond het persoonlijk vreemd om tijdens de demo te merken dat alle gevechten met je crew zijn maar je wel solo het eiland verkent. Extra karakters die effectief bij je lopen waren blijkbaar te zwaar.

De gevechten zelf zijn amusant met een grote uitloop aan speciale aanvallen. In de finale versie hoop ik op nog meer variatie qua vijanden en tactische scenario’s. Voor de fans van One Piece wordt dit sowieso een titel om in de gaten te houden. Buiten de trouwe fanbase weet ik niet of er veel aantrekkingskracht zal zijn.

One Piece Odyssey komt dit jaar nog naar PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.