Phil Spencer zet deur van Xbox Game Pass open voor games van Activision Blizzard

Xbox Activision Blizzard

Bij de start van het nieuwe jaar zorgde Xbox voor een enorme opschudding in de wereld van gaming. Ze namen voor maar liefst 70 miljard dollar Activision Blizzard over. Xbox baas Phil Spencer heeft in een open brief via de website van Microsoft laten weten wat hij van plan is met Xbox Game Pass en de games van Activision Blizzard.

Phil Spencer maakte in zijn brief bekend dat hij de deur van Game Pass, zo snel mogelijk wil openen voor de mooie bibliotheek van Activision Blizzard. Spencer lijkt ook de bedoeling te hebben om deze overname, games makkelijker toegankelijk te maken voor gamers.

Diablo, Overwatch en Call of Duty zijn enkele van de games die toegevoegd worden aan Game Pass, als de overname in de toekomst werkelijkheid wordt:

Door nog meer waarde te brengen bij de spelers, hopen we Game Pass te laten groeien, waardoor het ook aantrekkelijker wordt voor mobiele telefoons en andere verbonden apparaten.”

“We blijven in gesprek gaan met regelgevers met de geest van transparantie en openheid terwijl ze de overname bekijken. We respecteren en verwelkomen de harde vragen die worden gevraagd.”

Phil Spencer gaf zijn mening ook over de recente overname van aandelen van FromSoftware door Tencent en Sony:

“Industrie leiders, waaronder Tencent en Sony, blijven hun diepe en uitgebreide bibliotheken uitbreiden met games net als andere entertainment merken en franchises, welke spelers van genieten over de hele wereld. We geloven dat een grondige review toont dat de combinatie van Microsoft en Activision Blizzard bijdraagt aan de industrie en de spelers.”

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.