gamescom snack: “LEGO Brawls is fijn maar de LEGO-stal kent veel betere titels”

LEGO Brawls

LEGO heeft al enkele uitstekende uitingen gekend met een focus op combat, gaande van de Avengers tot Star Wars.

Met deze Brawls probeert het een PvP-ervaring te brengen waarbij je vriendelijk elkander wat meppen verkoopt. Meer pijn dan stappen op een legoblokje kan het niet doen, toch?

De speelstijl is zeer simpel en de objectives even makkelijk als duidelijk. Ik probeerde op gamescom de controle te behouden over een punt in een coole western-setting door de vijanden er van weg te houden. Goed ontwijken was hierbij even belangrijk als zelf succesvol slagen te geven.

Brawls lijkt een amusante titel te worden voor even. Een snel potje online lijkt leuk maar urenlange sessies zijn hier niet de bedoeling, denk ik. Voor LEGO-fans extra plezant maar de gamescollectie van LEGO telt volgens mij impressionantere titels.

LEGO Brawls komt op 2 september op PC en consoles meppen.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.