Facebook trekt stekker uit gaming-app in oktober

Facebook zal de ondersteuning voor zijn Facebook Gaming-app in oktober beëindigen. Veel van de functionaliteiten worden gemigreerd naar de algemene Facebook-app.

Via een statement dat zondag werd gepubliceerd laat Facebook weten dat het einde verhaal is voor Facebook Gaming.

“Vanaf 28 oktober 2022 zal de Facebook Gaming app voor iOS en Android niet langer beschikbaar zijn,” luidt de verklaring van het Facebook Gaming team. De Facebook Gaming app werd gebruikt als een hub voor fans om hun favoriete streamers te volgen, of interactie te hebben met de officiële social media pagina’s van verschillende games. Het zou ook de aankoop van bepaalde mobiele games mogelijk maken.

Meta investeerde een grote som geld in het Facebook Gaming-initiatief en sloot exclusieve meerjarige overeenkomsten met grote contentmakers van Twitch en YouTube.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.