Obsidian Entertainments Pentiment verschijnt 15 november

Ik ben fan van Obsidian Entertainment. De studio heeft immers reeds een heleboel toppers afgeleverd. En ik hoop dat hun volgende titel, Pentiment minstens even goed (of beter zal zijn) dan hun eerdere werk.

Pentiment verschijnt dus op 15 november voor Xbox Series X|S, Xbox One, Windows 10/11, Steam, evenals Xbox Game Pass en PC Game Pass. Je kunt de titel nu al pre-orderen en pre-installeren via Game Pass.

Het verhaal gaat als volgt: Stap in een levende geïllustreerde wereld, geïnspireerd op versierde manuscripten en afdrukken van houtsneden in een tijd waarin Europa op het kruispunt staat van enorme religieuze en politieke veranderingen. Stap in de schoenen van Andreas Maler, een meesterkunstenaar die verwikkeld raakt in moordpartijen, schandalen en intriges in de Beierse Alpen.

Ik ben benieuwd.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)