gamescom snack: “De Belgen van Rogueside lijken iets goeds te maken met de bekende Warhammer 40.000-reeks.”

De Belgische developers van Rogueside hebben het de voorbije jaren aardig gedaan met hun twee games in de Guns, Gore & Cannoli reeks.

De action sideshooter heeft een zeer amusante over-the-top stijl die even goed smaakte als de pasta uit de naam. Dat ze nu aan de slag mogen met een bekende IP zoals Warhammer 40.000 is dan ook een mooie beloning.

De focus bij deze Shootas, Blood & Teef ligt op krankzinnige actie, boordevol geschifte vuurgevechten en heerlijke cringy oneliners. De orcs knallen alles glorieus aan gort en voorlopig ziet dat er heel smakelijk uit. De Cannoli-touch is duidelijk aanwezig en je ziet dat Rogueside vertrouwt is met z’n eigen formule.

Het doel hier is pure fun zonder al te veel breinbrekers. Een kort, vermakelijk tussendoortje waarbij je minder hoeft te denken dan te knallen. Dit wil niet zeggen dat er geen uitdaging is, want in volle chaos kunnen de gevechten best pittig worden. Met een co-op partner is het echter gewoon pure fun. We houden deze in de gaten voor release!

Warhammer 40.000: Shootas, Blood & Teef komt later dit jaar naar consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.