Elden Ring verkocht reeds 16,6 miljoen exemplaren, en dat in zes maanden tijd

Elden Ring kwam uit op 25 februari van dit jaar en iets minder dan zes maanden later heeft uitgever Bandai Namco bekendgemaakt dat er maar liefst 16,6 miljoen exemplaren van het spel zijn verkocht.

Daarmee is het veruit het grootste individuele succes in de geschiedenis van ontwikkelaar FromSoftware. Van de Dark Souls-serie zijn er in totaal zo’n 27 miljoen verkocht, terwijl het meest recente cijfer voor Sekiro vanaf de zomer van 2020,5 miljoen verkochte exemplaren was.

Het nieuws kwam als onderdeel van Bandai Namco’s financiële resultaten voor het eerste financiële kwartaal van 2023 (d.w.z. april tot juni 2022), waaruit blijkt dat de Japanse reus in blakende gezondheid verkeert: de verkoop van videogames bedroeg in totaal ¥ 40,5 miljard yen, een stijging van ongeveer 55% met 11.444.000 verkochte exemplaren in deze drie maanden.

Ondanks deze verkoopcijfers voorspelt de uitgever een algemene daling van de winst voor dit boekjaar. Dit is te verklaren door zowel de lopende investeringen in ontwikkeling als het gebrek aan ‘grote’ game lanceringen in deze periode. Maar als Elden Ring zo blijft verkopen, kan het eindplaatje een stuk rooskleuriger worden. Beleggers lijken er in ieder geval zo over te denken, want de aandelen van de uitgever zijn sinds de publicatie van deze resultaten gestegen naar het hoogste niveau ooit (¥ 11.200 per aandeel).

Pragalicious crewlid Luca beschreef de game als volgt: “Elden Ring is een episch en genadeloos meesterwerk.” Twijfel je nog of deze game echt iets voor jou is, check dan zeker zijn review.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.