Microsoft geeft Sony tips hoe ze PlayStation Plus kunnen verbeteren

Sony-Game-Pass

Volgens Mirosoft zou het helpen als Sony zijn games vanaf release op PS Plus zou plaatsen. Dat blijkt uit documenten die Microsoft heeft ingediend bij de Braziliaanse overheid.

Microsoft heeft afgelopen week bij de Braziliaanse autoriteiten een reactie ingediend op de bezwaren van Sony tegen hun pogingen om Activision Blizzard te kopen. Daarin neemt Microsoft de tijd om Sony te vertellen hoe het zijn vernieuwde PS Plus service beter kan (lees: moet) beheren, zodat het zich niet zo veel zorgen hoeft te maken over concurrentie zoals bijvoorbeeld Xbox Game Pass.

Microsoft zelf plaatst wel hun first-party games op release al op Xbox Game Pass. Het bedrijf denkt dan ook dat Sony er goed aan zou doen een soortgelijke strategie in te zetten.

De verklaring uit het Portugeestalige document werd vertaald door Kotaku. “Sony zou de hoge kwaliteit van hun first-party games nog meer kunnen benutten door ze op de launchdag beschikbaar te maken op PlayStation Plus. Een dergelijke strategie zou de groei van de userbase van de service snel kunnen versnellen als antwoord op de concurrentiedruk van Game Pass (of een andere service). Deze strategie wordt niet overgenomen door Sony, zelfs niet als het gaat om de nieuwe en vernieuwde PlayStation Plus.”

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.