fbpx

Alone in the Dark is terug

Alone in the Dark

Ooit stond Alone in the Dark trots tussen de beste horrortitels die je als gamer kon spelen. Jammer genoeg is het sinds het geflopte Alone in the Dark: Illumination muisstil rond de reeks. Tot nu, want THQ Nordic heeft aangekondigd dat er een nieuwe interpretatie van het origineel op komst is.

Het gaat om een soort terugkeer naar de originele trilogie uit de jaren 90 dat het verhaal niet tot op de letter zal volgen. We keren dus terug naar het spookhuis Derceto en zullen herkenbare personages tegenkomen, maar het wordt geen getrouwe remake. De makers willen voornamelijk terugkeren naar de setting van de originele trilogie. Het spel wordt geschreven door Soma-schrijver Mikael Hedberg.

Alone in the Dark wordt gezien als één van de titels die reeksen als Resident Evil en Silent Hill inspireerde. Het gaat om survival horror met een H.P. Lovecraft-kantje.

Wanneer de nieuwe game net zal verschijnen, weten we nog niet. Wel krijgen we alvast een goed beeld van wat we kunnen verwachten met een trailer.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d