fbpx

“Er zit heel wat potentie in de kleine, fijne Belgische RPG Valor”

Valor

Valor is gemaakt door de Belgische ontwikkelaar Open Mid Interactive. Het combineert hack and slash met RPG-elementen in gevarieerde omgevingen die het best te omschrijven vallen als arena’s waarin je het opneemt tegen verschillende soorten vijanden. De pc-game zit momenteel nog early access op Steam en het is ook met die versie dat ik aan de slag mocht.

Van sandalen strikken tot vijanden prikken

Zoals iedere gladiator eeuwen geleden moet ook jij onderaan de ladder beginnen op weg naar de eeuwige roem. Ik volgde de heirbaan richting ‘The Training Grounds’ waarin me stap voor stap werd uitgelegd hoe ik een meester in Valor kon worden.

In Valor zitten er vier verschillende personages die je afzonderlijk kan levelen en elk hun het eigen speelstijl hebben: Raven, Ember, Krogar en Victoria. Ik koos voor Ember, een vrouwelijke magic die letterlijk met vuur speelt om de vijanden van zich af te houden. De aanvalsmechanics in de game liggen in lijn van wat je bij elke doorsnee RPG verwacht. Je krijgt één standaard en 3 speciale spells, in het geval van Ember, die je later nog kan upgraden via een talent tree.

Behendigheid en concentratie op de proef gesteld

Er valt genoeg te ontdekken want op de map zijn er heel wat verschillende locaties die smeken om veroverd te worden. Voor je een bepaald gebied op jouw naam kunt schrijven staan er je telkens één of meerdere boss fights op je te wachten. Hoe meer uitdagingen je voltooid hoe te meer gebieden er open gaan om te verkennen en in te palmen.

Om het een beetje competitief te maken heeft Open Mid Interactive een online klassement in Valor geïmplementeerd waardoor je de leider in een bepaald gebied van de troont kunt stoten. Ik probeerde de Jugggernaut-mode waar je onder tijdsdruk moet zien te overleven terwijl er immens veel gebeurt op je scherm. Boogschutters, zwaardmannen of gigantische maaibladen die over het veld ‘sjeezen’ zijn niet bepaald je beste vriend terwijl je hoopt dat de klok zo snel mogelijk op nul komt te staan.

Een gouden tip van de ontwikkelaar

Ik heb vooral complimenten aan de ontwikkelaar voor het feit dat je verschillende cosmetics kan verdienen. Dit is een extra motivatie om die ene moeilijke arena of uitdaging toch nog eens te proberen. Voor mij persoonlijk mochten de moeilijkheidsgraden ietsje minder pittig zijn aangezien ik al serieus begon te zweten bij de middelste diffculty ‘Warrior’. De gamemodes ‘Gauntlet’ en ‘Evolution’ zijn zeer goed om XP en gold te verdienen vertelde de ontwikkelaar mij.

VERWACHTINGEN

Valor is een game dat je een uur kan spelen en dan terug kan wegleggen om het dan de volgende dag terug op te pikken. De kracht van de game zit voor mij in de korte gamesessies waar je na iedere voltooide arena, zowel bij jezelf als bij je personage, vooruitgang boekt. Er zijn voldoende uitdagingen om te voltooien die je uren kunnen zoethouden. Ook al speelde ik nog niet de volledige versie, gok ik nu al dat Valor in het mapje favorieten van mijn Steam-bibliotheek zal terechtkomen.

Valor
Beschikbaar vanaf 16/09/2022
Beschikbaar op
PC
Gespeeld op
PC
Website: Officiële website

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: