Netflix gaat aanbod mobiele games dit jaar nog flink uitbreiden

Je wist het misschien nog niet als Netflix-abonnee, maar je kan sinds eind 2021 via de mobiele apps van de streamingdienst games spelen!

Niet dat de service immens populair is, want slechts 0,8% van het totale aantal Netflix-abonnees zou af en toe een mobiele game spelen. Dat zijn nog steeds 1,7 miljoen mensen, maar voor het bestuur en de aandeelhouders van de streamingdienst is dat niet voldoende. Dat meldt de website CNBC.

Daarom gaat Netflix het aanbod flink opkrikken en meten er tegen het einde van 2022 zo’n 50 titels beschikbaar zijn. Daarbij wordt de strategie van kwaliteit en games gebaseerd op licenties vast gehouden, en dat is maar goed ook.

Zo staan er games in de planning gebaseerd op La Casa de Papel en The Queen’s Gambit. Bovendien vind je er nu al games van Stranger Things.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.