F1 Manager 2022 gebruikt echte gesprekken van coureurs als basis voor in-game audio

F1 Manager 2022

Wie gek is van racegames en F1, weet dat het al jaren terecht kan bij de F1-games van Codemasters. De meerwaardezoeker en liefhebber van data, statistieken en strategiën kan eind augustus zijn hart ophalen met F1 Manager 2022 van Frontier Developments.

De ontwikkelaar gunde ons eerder al een blik achter de schermen en in deze derde aflevering staan de geluiden op en rond het circuit centraal. Ook hier valt op dat Frontier kosten noch moeite gespaard heeft om een zo realistisch mogelijke ervaring af te leveren.

Zo heeft het audioteam toegang gekregen tot honderden uren audio uit verschillende F1-races. Dit gebruiken ze om het geluid van de motoren op alle momenten zo realistisch mogelijk te laten klinken, maar ook het geluid van het publiek en het schuiven van de banden wordt zo geïmplementeerd.

Waar ik in deze video het meest onder de indruk van ben is dat ze ook gebruik maken van de echte gesprekken tussen de rijders en hun engineer om hier stukken uit te gebruiken. Zo zullen de rijders van je team dus écht tegen jou spreken met hun eigen stem. Of protesteren als je volgens hen een foute beslissing neemt. Daar kunnen ze bij Codemasters nog iets van leren!

Tot slot zullen ook de iconische Sky Sports F1-commentatoren David Croft en Karun Chandhok hun stem lenen aan de game om zo een authentieke beleving te creëren tijdens de pre-race en herhalingen.

F1 Manager 2022 is vanaf 30 augustus beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.