fbpx

Adil en Bilall delen poster en trailer van hun nieuwste film REBEL

Na een succesvolle ontvangst en wereldpremière op het prestigieuze Filmfestival van Cannes in mei, geeft het Belgische regisseursduo Adil & Bilall de poster en trailer vrij van het filmproject dat hen het nauwst aan het hart ligt, Rebel. De film speelt vanaf 5 oktober in de Belgische en Luxemburgse zalen.

De hoofdrollen van deze vijfde langspeelfilm van het duo (o.a. ‘Patser’, ‘Black’ en ‘Bad Boys For Life’) worden vertolkt door Aboubakr Bensaïhi, Lubna Azabal en Adils kleine broer Amir El Arbi. Andere prominente rollen zijn weggelegd voor Younes Bouab, Tara Abboud en Saïd Boumazoughe.

Na de dood van zijn vader is Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen uit Molenbeek, op zoek naar een identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere lokale gangster-broer Karim. Op deze jonge leeftijd moet Nassim beslissen hoe de rest van zijn leven eruit zal zien.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Ontdek meer van Pragalicious

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder