FIFA 23 zet in op meer realisme en vrouwenvoetbal, pc-versie wordt ook next-gen

FIFA 23 Kerr

Nu het EK voetbal bij vrouwen in de laatste plooi valt, heeft EA Sports meer details vrijgegeven over wat we mogen verwachten in FIFA 23. En dat vrouwenvoetbal prominent aanwezig zal zijn, hadden we al kunnen opmaken bij de bekendmaking van de coveratleten.

Voor het eerst zullen er twee vrouwencompetities aanwezig zijn in een FIFA-game. Eerder waren er al enkele landenteams speelbaar, maar nu zal je dus aan de slag kunnen met de teams uit de Engelse Barclays FA Women’s Super League en het Franse Division 1 Arkema competitie.

Het nemen van vrije trappen en corners is ook op de schop genomen. Hiervoor introduceert EA Sports de Power Shot. Deze moet ons meer controle geven over de bal. Verder vinden we de WK’s bij de mannen en vrouwen in de game terug en werd het Chemistry-systeem in FIFA Ultimate Team onder handen genomen. Tot slot doet crossplay eindelijk zijn intrede. Al is dit enkel mogelijk binnen dezelfde consolefamilie.

En dan zijn we aangekomen bij de vernieuwingen die enkel voor de huidige generatie consoles én pc zijn bedoeld. Ja, je leest het goed. EA Sports heeft dan toch beslist om de pc-versie alle nieuwigheden en verbeteringen mee te geven. Zo doet HyperMotion 2 zijn intrede. De techniek om animaties vloeiender weer te geven werd verbeterd onder invloed van 6000 nieuwe bewegingen. Als gevolg hiervan zullen spelers op verschillende manieren springen en zullen verdedigers en keepers realistischer bewegen. Ook de grasmat zal op een meer realistische manier degraderen en er zal een pak meer sfeer moeten zijn in de stadions waar gevoetbald wordt.

Fifa 23 verschijnt op 30 september voor PlayStation 5 Xbox Series X|S, PlayStation 4 ,Xbox One ,Google Stadia en pc. De Nintendo Switch krijgt opnieuw de ‘Legacy Edition’ waarin minder vernieuwingen zitten, zoals onder andere de vrouwenvoetbalcompetities.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.