Assassin’s Creed-spin-off en Avatar: Frontiers of Pandora uitgesteld

Assassin's Creed Rift

Slecht nieuws vanuit het Ubisoft-kamp. Tijdens een meeting met investeerders heeft grote baas Yves Guillemot bevestigd dat de releases van twee games achteruit zijn geschoven.

Het gaat in de eerste plaats om Avatar: Frontiers of Pandora, de open-wereld game die zich afspeelt in de wereld van de bekende film Avatar uit 2009. Als reden geeft de ontwikkelaar mee dat ze meer tijd nodig hebben om de meest realistische ervaring te creëren. De release zou nu pas ten vroegste in april 2023 plaatsvinden, wat een tegenvaller is op marketingvlak. Avatar 2: The Way of Water verschijnt namelijk eind 2022.

Verder werd meegegeven dat een kleinere game ook vertraging zal oplopen. Het gaat hier volgens journalist Jason Schreier om Assassin’s Creed Rift, een spin-off die zich afspeelt in Bagdad met Basim uit Assassin’s Creed Valhalla in de hoofdrol. Deze game had in februari 2023 moeten verschijnen, maar dat wordt pas de lente van dat jaar.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.