De aankoop van Bungie door PlayStation is helemaal afgerond

Bungie PlayStation Sony

Sony heeft met enige fierheid aangekondigd dat de aankoop van Bungie helemaal is afgerond en dat de studio van de shooter Destiny nu officieel deel uitmaakt van de PlayStation-familie.

Op 31 januari van dit jaar sloeg het nieuws in als een bom. Sony kondigde aan dat het Bungie zou overkopen en onderbrengen bij de PlayStation-familie.

Deze overname bleek later perfect te passen in de plannen van PlayStation om tegen 2026 tien exclusieve Game as a Service-games uit te brengen. En laat Bungie hier met Destiny 1 en 2 hier nu net heel wat kennis over in huis hebben.

Bovendien zou de studio als onafhankelijke entiteit blijven bestaan naast de verzameling van andere PlayStation Studios. Dit zorgde ongetwijfeld voor wat wrijving, maar deze beslissing zou wel kloppen als je kijkt dat Bungie ook animatieseries zou gaan maken, gebaseerd op Destiny.

Hoe dan ook wensen we Bungie het beste toe nu het officieel onderdeel is van de PlayStation-familie!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.