Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 28 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Het wordt een heeeeeeeeeeeeeeel lang weekend voor mij want ik heb volgende week een week congé. Ik ga niet naar het buitenland, das voor in augustus, maar ik ga wel veel gamen en schade inhalen. Sniper Elite 5, King Arthur: A Knights Tale, Fortnite, The Quarry, Elden Ring, Cyberpunk 2077 en misschien nog een stuk of twee die ik er links of rechts tussen foeffel. Tenzij mijn teerbeminde echtgenote er natuurlijk anders over beslist… (Ik vermoed dat jullie wel weten wat ik bedoel ;-))

Qua series ga ik er dit weekend eens een flinke lap opgeven, of toch proberen. Enerzijds op Disney Plus de serie rond de Sex Pistols, voor een oude punker als ik een must see! Daarnaast op Netflix de Spaanse actiereeks La Noche Mas Larga (The Longest Night). Een gewapende bende omsingelt een tbs-kliniek met het doel een seriemoordenaar te ontvoeren. Ze stuiten echter op onvoorziene tegenstand.


MrRolfson

Nadat ik vorig weekend de glorieuze doortocht van Rammstein heb mogen meemaken in Lyon, gaat het dit weekend er toch een beetje rustiger aan toe gaan. In de eerste plaats met een gezellige BBQ met kameraden.

Ook de nodige potjes Fortnite zullen zeker gespeeld worden. Maar ik ga ook aan de slag met LOUD, een indie ritmespel dat een mix tussen Guitar Hero en Life is Strange pretendeert te zijn. Een straffe claim waarvan ik hoop dat ze waar is.


auron_sagara

Niet alleen is het weekend, maar ook vakantie. Het zal wel eentje in eigen land worden, maar dat gaat ons niet weerhouden om ons kostelijk te amuseren.

Afgelopen weekend heb ik het fantastische Hellblade: Senua’s Sacrifice uitgespeeld. Het was zoals ik voorheen al had aangekaart een sprong in het diepe. Aangezien me dit zo goed is meegevallen, heb ik opnieuw een poging ondernomen om een game te starten, waar ik eigenlijk niks van afweet. Death Stranding Director’s Cut is het geworden, en ik moet zeggen, het eerste uur dat ik al heb gespeeld is mind blowing. Ik heb al ongelooflijk veel games gespeeld, maar het begin van deze game is zo maf, dat ik met ontelbare vragen het avontuur met Sam Porter start. Ben dan ook enorm benieuwd welk pakketje de inhoud van het verhaal gaat onthullen.

Op gebied van series heb ik met het vrouwtje Obi-Wan Kenobi bekeken en is het dus weer tijd voor een nieuwe serie. We zijn even terug de tijd ingetrokken, want we lopen een beetje achter op de politie-serie Blue Bloods. Alleen ben ik nog steeds in de ban van Stargate SG-1.


RoMa

Met de zomer in full effect ga ik deze zaterdag een hele dag kajakken, vanuit Drongen tot het historisch centrum van Gent en terug. Extra leuk aangezien het Gentse feesten zijn. Zou ik sneller peddelen als ik wat gedronken heb?

Zondag zal dus de gamedag worden. Ik amuseer me nog wat met de endgame van Outriders: Worldslayer maar die ervaring zit er bijna op. Fall Guys is actiever dan ooit, maar de nieuwe skill based matchmaking hangt m’n voeten uit. FIFA22 heeft me weer even te pakken.

Op Netflix is het eindelijk weer uitkijken naar wekelijks een nieuwe episode van Better Call Saul. Verder zit ik aan S4 E9 in Gotham, en wacht het nieuwe seizoen van The Umbrella Academy op mij.


Jim

Al puffend en hijgend dankzij het warme weer sleepte ik mezelf richting het weekend en twee weken vakantie.

Ik had de indruk dat mijn Xbox Series X zich wat verwaarloosd voelde dus ben ik vorige week terug eens door de Game Pass bibliotheek gevlogen. Ik besloot het geweldige The Walking Dead: A New Frontier van Telltale Games eens op te starten. Zonder ik het doorhad zat mijn kat al een halfuur te bedelen naar brokjes, het verhaal van de game had er alles mee te maken. Vrijdag voeg ik me terug bij Javi, Clementine en de rest van de personages om te ontdekken wat er nog allemaal op hun pad zal gebeuren.

Zaterdag wordt fantastisch aangezien mijn broer in het huwelijksbootje stapt en het een prachtige maar vermoeiende dag zal worden.
Zondag = rustdag en dit zullen we goed kunnen gebruiken want maandagochtend vertrekken we alweer richting Normandië om daar een weekje te gaan verkennen en genieten.


Frumberto

Ik blijf genieten van de nostalgische trip die Wrath of the Lich King Classic mij biedt. Daarnaast probeer ik TombStar uit, een Hades-like spel in een Western jasje, wat dus neerkomt op heel veel sterven.

Serie van het weekend is The Terminal List, met Chris Pratt. Een goede portie actie voor ik in mijn beddenbak kruip, meer moet dat feitelijk niet zijn.


High_LordWolnir

In mijn Supermassive Games-marathon ben ik intussen aanbeland bij het laatste spel: The Dark Pictures Anthology: House of Ashes. Wat heb ik mij de voorbije weken geamuseerd met deze games. House of Ashes trekt die lijn ongetwijfeld door.

Ook gaat Resident Evil 0 een kans krijgen. Deze game kocht ik onlangs voor een appel en een ei aan in de Steam Store. Kan deze prequel op de voor mij allerbeste Resident Evil-game mij bekoren?


Lazlo

Deze keer staat niet alleen het weekend, maar ook de vakantie voor de deur. Twee heerlijke weekjes bakken en braden in de Zuid-Franse zon. En dat kan je dit jaar wel zeer letterlijk opvatten.

De Switch gaat in ieder geval mee. Daarop geniet ik nog even van Portal 2 en BioShock: The Collection. Verder zal hier en daar nog wel een serietje worden meegepikt, want het huisje waarin we verblijven is voorzien van een stabiele internetconnectie. Zo kijken we verder naar Stranger Things 4 en Ms. Marvel.

Al wordt de rest van de tijd gereserveerd voor een goed boek (deze keer “It” van Stephen King) en veel quality time met familie en vrienden. Tot binnen twee weken!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.