fbpx

Nieuwe behind the scenes van F1 Manager 2022 toont hoe authentiek en realistisch de game zal zijn

F1 Manager 2022

Codemasters was de voorbije jaren de alleenheerser op vlak van F1-games. Terwijl de laatste telg, F1 22, niet meteen een grote stap vooruitzet, krijgen F1-fans dit jaar wél een extra game voorgeschoteld: F1 Manager 2022 uit de stal van Frontier Development.

Zoals de naam het al zegt, wordt dit een management-game zoals we dat bij het voetbal kennen als Football Manager. Frontier Developments kennen we dan weer van onder andere Planet Coaster en Jurassic World Evolution.

Met F1 Manager 2022 gooien ze zich dus in de sportwereld en dat willen ze zo realistisch en authentiek mogelijk doen. In een nieuwe behind the scenes-video vertellen David Braben, oprichter en CEO van Frontier, en Matt Dickinson, art director van de game, hoe ze dat willen doen.

In de eerste plaats worden rijders tot in het kleinste detail gefotografeerd door middel van 200 cameralenzen. Hierdoor wil de ontwikkelaar realistische 3D modellen van de gezichten van alle rijders in de game verwerken. In de video zien we hoe dit in zijn werk gaat met onder andere Alexander Albon (Williams Racing) en Zhou Guanyu (Alfa Romeo F1 Team ORLEN).

Elke rijder zal ook een eigen dataprofiel meekrijgen dat samengesteld wordt op basis van data die het ontwikkelteam heeft gekregen van de teams en F1 zelf. Maar daar houdt het niet op, want het team mocht ook in het immense F1-archief duiken op zoek naar footage en audio van alle rijders. Hiermee wil Frontier Development een immersieve simulatie creëren waarin de rijders reageren op jouw beslissingen als Team Principal.

F1 Manager 2022 gaat €54.99 kosten en verschijnt 30 augustus op PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc. Als je een digitale pre-order plaatst van de game, krijg je vijf dagen eerder toegang.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: