“COD: Warzone staat in Season 4 scherper dan ooit”

Het heeft verdomd lang geduurd vooraleer ik Warzone een échte kans heb gegeven. Verdansk heb ik nooit echt interessant gevonden qua locatie. De free-to-play COD-titel kreeg daarom heel lang geen liefde van mij. Mijn hart was immers nog steeds gebroken omdat de Blackout-modus van Black Ops 4 geen gevolg kreeg. Wat was ik verknocht aan die game mode.

De “battle casual” sfeer van Warzone, met meerdere mogelijkheden om te respawnen en cash drops bij de vleet, kreeg gedurende de hele cyclus van Modern Warfare & Black Ops Cold War geen aandacht meer van mij. Toen kwam Vanguard aandraven en kregen we de bijna Far Cry-achtige setting van Caldera als opvolger van Verdansk.

Caldera > Verdansk

Ik besloot, na veel vijven en zessen, om het tóch nog eens een kans te geven nu het zonnetje in de jungle scheen. Ik heb het me nog geen seconde beklaagd. Caldera betoverde me volledig en stap voor stap werden alle game mechanics nieuwe speelgoedjes die ik leerde hanteren.

We zitten inmiddels in Season 4 van de Vanguard-cyclus in Warzone. Makkelijk om alles bij te houden is het niet. Vorig seizoen bracht de Godzilla Vs Kong DLC. In onze podcast bracht ik deze onder de aandacht omdat die absoluut geweldig was. Het nieuwe thema, Mercenaries Of Fortune, had dan ook enorm grote schoenen om te vullen.

Verticaal gevaar

Tot mijn (opnieuw) grote verbazing is ook de nieuwe content opnieuw een schot in de roos. Mercenaries Of Fortune brengt zoals steeds leuke nieuwe (betalende) pakketten maar dé ster is de nieuwe Resurgence-map Fortune’s keep.

Al is deze natuurlijk een pak kleiner dan de basismap, ze is enorm gedetailleerd en vol interessante locaties. Een gigantisch kasteel dat dienst doet als museum, een havenstadje en een gigantische grot zijn enkele hoogtepunten. De Resurgence-mode lijkt gemaakt te zijn voor deze map en speelt enorm lekker. Dankzij de vele daken, ladders en trappen is de wereld ook verticaler dan ooit. Gevaar komt van overal.

Ogen op je billen

Grote klompen goud en enorme geldstaven komen goed van pas richting de endgame van de battle royal/casual. Buy stations zijn populairder dan ooit en hinderlagen liggen overal. Je hebt ogen op je achterhoofd, je billen en je voeten nodig.

Dat de developers van COD hun free-to-play beest nog steeds niet loslaten is een goede zaak. Al is mijn hoop op Blackout 2 nog steeds levendig, ik heb vrede met de steeds verder gaande uitbreidingen van Warzone.

Enkel die eindcirkel blijft een verschrikking. Laat die toch verkleinen tot z’n middelpunt en niet willekeurig bewegen in ongekende richtingen. Het haalt het tactisch element er helemaal uit.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.