Phil Spencer en God of War-creatief directeur vragen gamers meer respect voor ontwikkelaars

God of War

Het zijn hectische dagen geweest voor de ontwikkelaars bij Santa Monica Studio. De ontwikkelaars van God of War hebben heel wat gal en spuw over zich gekregen toen bleek dat er op 30 juni toch géén aankondiging van God of War Ragnarok verscheen.

Eerder die dag hadden verschillende insiders, waaronder journalisten Jason Schreier en Tom Henderson aangegeven dat de releasedatum van God of War Ragnarok aangekondigd zou worden.

Toen bleek dat dit niet het geval zou zijn, keerden heel wat gamers zich via sociale media tegen ontwikkelaars van Santa Monica. En dat deden ze, op z’n zachtst gezegd, niet echt fatsoenlijk.

Het ging zelfs zo ver dat Estelle Tigani, de producer van de cinematics in de game, op Twitter haar ongenoegen uitte over de “fans” die dick pics stuurden naar haar.

Om die reden spong Cory Barlog, creatief directeur bij Santa Monica Studio, in de bres voor zijn collega’s. Hij vroeg meer respect voor de medemens die dingen creëert waarvan we allemaal zo gek van zijn.

Ook Xbox-topman Phil Spencer toonde zijn steun voor het God of War-team en gaf Cory een virtuele schouderklop voor zijn actie. Hij sloot af door te zeggen dat ook hij niet kan wachten tot hij God of War Ragnarok kan spelen en bedankte het team om dingen de creëren waarvan we allemaal houden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.