fbpx

Komt er dit jaar nog een remaster van Metroid Prime aan?

Als kind speelde ik heel wat uren op de consoles/games van Nintendo. Metroid was daar zonder twijfel één van. Al een tijd circuleren er geruchten dat er een remaster zit aan te komen van Metroid Prime, die origineel uitkwam op Nintendo GameCube. Deze geruchten zouden wel eens kunnen kloppen, want dit jaar viert Metroid Prime zijn 20-jarige jubileum.

Vorig jaar mochten we nog genieten van het fantastische Metroid Dread voor Nintendo Switch. Onze Ardtieboy was vol lof in zijn review omtrent de nieuwe avonturen van Samus Aran. Ondanks deze vette game, ziet het najaar ervoor Nintendo wat slapjes uit.

Daar kan echter verandering inkomen, als de geruchten van een release van Metroid Prime Remastered waar zouden zijn. Volgens journalist Jeff Grubb zou deze remaster sowieso nog dit jaar uitkomen. Het zou ook logisch zijn, want dit jaar viert de game zijn 20-jarige jubileum.

“I can say that I’ve been told pretty definitively that Metroid Prime Remastered is going to be one of their big holiday games. In the past I’d heard something was in the works [and] they had things happening with that game. Now I’ve been told that their plans are to release that game this holiday, I think almost certainly to line up with the 20th anniversary in November.”

Jeff Grubb wist ook nog te vertellen dat Nintendo alle Prime-delen zou uitbrengen voor Nintendo Switch. De eerste Metroid Prime, wordt nog steeds aanzien als de beste van de drie. Die game zou dan ook een volledige remaster-versie krijgen. Het ziet er dan ook naar uit dat de andere delen geen volledige opknapbeurt gaan krijgen.

Metroid Prime was trouwens de eerste game uit deze geweldige franchise, dat niet meer voor de gekende 2D-gameplay koos, maar het risico nam om over te switchen naar het First Person Shooter genre. Deze wilde gok was voor Nintendo een gigantisch succes, want Metroid Prime werd toen de best verkochte Metroid-game met maar liefst 2.84 miljoen exemplaren over de ganse wereld.

Metroid Dread, dat vorig jaar uitkwam, heeft echter dit record verbroken, want deze game heeft tot nu toe al 2.9 miljoen exemplaren verkocht. In onderstaande trailer kan je nog een keer genieten van de trailer van de originele Metroid Prime.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

%d bloggers liken dit: