PlayStation-legende én Dreamcast-medeontwerper Bernie Stolar overleden op 75-jarige leeftijd

Vaak schenken we te weinig aandacht aan de mensen achter de games en achter de consoles. Jammer genoeg gebeurt dat vaak als ze overleden zijn, iets wat ook nu het geval is…

Een van de OG’s achter de originele PlayStation- en Dreamcast-consoles, namelijk Bernie Stolar (75), is het voorbije weekend overleden.

Stolar was president en chief operating officer bij SEGA of America, waar hij toezicht hield op de ontwikkeling van de Dreamcast. Daarvoor was hij executive vice president bij Sony Computer Entertainment.

Hier hielp hij bij de lancering van een aantal geliefde PlayStation-franchises, waaronder Crash Bandicoot, Spyro Ridge Racer en Oddworld.

Ik ga vanavond mijn Dreamcast nog eens een dikke knuffel geven ter ere van de overleden Bernie Stolar. Want geloof me gerust, die Dreamcast is een fantastische console!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)