fbpx

Verhitte discussies wanneer F1-rijders hun rankings proberen raden voor F1 22

F1 22 Formule 1 Formula 1

Codemasters, Electronic Arts en F1 hebben de Driver Ratings bekend gemaakt voor F1 22. Dit hebben ze gedaan door een erg geestige video online te zetten waarin de rijders worden uitgedaagd om elkaars rating te proberen raden. Opvallend is dat de rijders van Mercedes, Ferrari, Aston Martin en Williams ontbreken in deze video.

Codemasters heeft voor de allereerste keer veranderingen aangebracht in zijn algoritme en dat zorgt ervoor dat de stats representatiever moeten zijn. Hierdoor wordt de huidige vorm van een coureur nóg nauwkeuriger gereflecteerd. Daarnaast hebben Formula 1-experts Anthony Davidson, David Croft en Alex Jacques de handen ineen geslagen met de studio om verder te kijken dan puur en alleen data, waardoor er ook een menselijke touch in de ratings is verwerkt.

De ratings zelf vind je onderaan dit nieuwsbericht, maar voor mij is het opvallend dat Hamilton ondanks het tegenvallende seizoen toch even hoog scoort dan Max Verstappen.

Bekijk de video op YouTube:

De dynamische ratings zijn opgesplitst in vier categorieën en vormen samen een algemene score. 

  • Experience (EXP): Gebaseerd op de hoeveelheid races die de coureur tijdens zijn carrière heeft gereden. 
  • Racecraft (RAC): De capaciteiten van de coureur om op een hogere positie te eindigen dan waar deze is gestart.  
  • Awareness (AWA): Een hogere awareness zorgt voor minder aanwezigheid in de Steward’s Room. Straffen die tijdens echte races worden uitgedeeld hebben impact op de rating in de awareness-categorie. 
  • Pace (PAC): Hoe sneller de rondetijden tijdens de kwalificatie en de rondetijden tijdens de race, hoe hoger de pace-rating. Als een coureur boven zijn teamgenoot eindigt, dan wordt dit ook meegenomen in de pace-rating. 
  • Rating (RTG): Een combinatie van vier voorgaande pijlers. Deze algemene rating kan gedurende het seizoen omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van de prestaties van de coureur.

De F1® 22 Driver Ratings vormen volgens Codemasters een sleutelelement binnen Mijn Team: een gamemodus waarin de speler zowel racet als een team beheert. Nieuw in 2022 is de toevoeging van drie startpunten: Newcomer, Midway Challenger en Championship Contender. Hierdoor kunnen spelers zelf beslissen of ze hun weg omhoog willen werken, of direct voor de overwinning gaan als zij uit de gate rijden.

F1 22 wordt op 1 juli 2022 uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en PC via Origin en Steam.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d