Het is gebeurd: je kan nu ook Doom spelen op een LEGO-blokje

Doom Classic

Yep, je leest het goed. Ene James Brown is erin geslaagd om Doom draaiende te krijgen op een LEGO-blokje.

Al speel je natuurlijk niet op het blokje zelf, want de Handige Harry heeft een klein schermpje en moederbordje in het semi-transparante LEGO-blokje ingebouwd.

Het schermpje zelf heeft een resolutie van 72×40 pixels waardoor het niet meteen aan te raden is om de volledige game uit te spelen. Al kan je het zelf wel proberen, want op Twitter heeft hij meer uitleg gegeven hoe hij hierin geslaagd is.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.