Battlefield 2042 – Season 1: Zero Hour details en gameplay trailer

Electronic Arts en het Battlefield-team hebben Battlefield 2042 – Season 1: Zero Hour onthuld, het eerste seizoen na de release met nieuwe content.

Dit seizoen, dat vanaf 9 juni beschikbaar is op alle ondersteunde platforms, bevat een nieuwe map met verticale spanning, een nieuwe Specialist en tactische toevoegingen aan het spelersarsenaal met wapens en gadgets. Deze toevoegingen van core content zijn gratis beschikbaar voor alle spelers als onderdeel van de nieuwe Battle Pass van Battlefield 2042. Extra cosmetische items – inclusief legendary skins en melee Takedowns – kunnen worden verdiend via een Premium-versie van de Battle Pass.

In Zero Hour kunnen spelers naar de Canadese Rockies gaan en over het verticale terrein reizen op de nieuwe map Exposure. Er wachten grond-luchtgevechten en infanteriegevechten in krappe ruimten in grotten en op bergrichels. Exposure is beschikbaar in All-Out Warfare en Portal als Season 1 wordt uitgebracht.

Dit nieuwe seizoen introduceert Ewelina Lis, de nieuwste Specialist van Battlefield 2042, een beroemde antivoertuigspecialist die buitengewoon bedreven is in het opsporen en vernietigen van gepantserde landvoertuigen en luchtvaartuigen. Dankzij haar raketwerper (die raketten vanaf afstand afvuurt met zeer hoge precisie) en de Armor Hunter-trait (die waardevolle inlichtingen verschaft) is Lis een dodelijke tegenstander voor alle voertuigen op de grond of in de lucht.

Zero Hour voegt ook nieuwe voertuigen en items toe die je kunt verzamelen. Bestuur de nieuwe RAH-68 Huron en YG-99 Hannibal Gunships, uitgerust met radarsdeflectie en geavanceerde defensieve mogelijkheden. Kies uit normale, lichte, zware en explosieve munitie met de Ghostmaker R10 Crossbow en pas je aan in verschillende gevechtssituaties. Schakel vijanden vanaf afstand uit in All-Out Warfare met de BSV-M Marksman Rifle, ideaal voor gevechten op middellange afstand. Ten slotte gebruik je de nieuwe Smoke Grenade Launcher in zowel offensieve als defensieve situaties om nieuwe kansen te creëren en extra dekking voor je squad te geven.

Zero Hour bevat nog meer oplossingen voor issues in Battlefield 2042, die zich richten op stabiliteit, balans, gunplay, rijgedrag van voertuigen, prestaties en nog veel meer – zoals beschreven in de recente Development Update. Daarnaast krijgt Battlefield Portal heel veel nieuwe content, inclusief nieuwe features en arsenalen uit Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 en Battlefield 3.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)