F1 Manager 22 verschijnt op 30 augustus, eerste gameplaytrailer vrijgegeven

F1 Manager 2022

Als F1-fanaat van het eerste uur besef ik maar al te goed dat het allesbehalve simpel is om met een F1-bolide de baan op te gaan. Want er zijn zoveel verschillende parameters om een wagen af te stellen en stabiel de baan op te sturen, dat het moeilijk is om door de bos de bomen te zien.

De game wordt ontwikkeld door Frontier Developments, de ontwikkelaar die we kennen van andere managementgames zoals Planet Coaster en Planet Zoo.

In F1 Manager 22 is het jouw taak om het team van a tot z te runnen. Dit wil zeggen dat je instaat voor de ontwikkeling van de bolides, upgrades, de relaties van je coureurs en sponsorverplichtingen. Tijdens de races bepaal je mee de strategie én kan je jezelf helemaal loos laten gaan met de afstelling van de wagens. Bovendien moet je ook rekening houden met budgetten, reserve onderdelen en variaties in het weer.

De game heeft de volledige licentie van het F1-seizoen van 2022 wat wil zeggen dat alle officiële teams en rijders beschikbaar zullen zijn. Je hoort hen dus ook via de teamradio om advies vragen of klagen over je strategie. Sky Sports-commentator David ‘Crofty’ Croft voorziet de game trouwens ook van professioneel commentaar.

Vanaf 30 augustus kan je zelf proberen om een F1-team te runnen, want dan verschijnt F1 Manager 22 voor consoles en pc. Als je de game nu pre-ordert, krijg je vijf dagen vroeger toegang tot de game.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.