Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 22 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Een lang weekend, en dat ga ik volledig vullen met vampieren. Om te beginnen verder spelen met Vampire The Masquerade: Swansong, een titel met een intrigerend en boeiend verhaal. Daarnaast ben ik helemaal into V Rising, de open-wereld survival game waarin eveneens vampieren centraal staan. En oh ja, dit weekend is het de grote finale van Fortnite Chapter 3 Season 2, en die wil ik wel eens live (proberen) mee te maken.

Qua series is het me vorig weekend niet gelukt, maar dit weekend is het prijs: Obi-Wan Kenobi op Disney Plus en Stranger Things Season 4 op Netflix.


MrRolfson

Na het zien van de aankondigingstrailer van Star Wars Jedi: Survivor ben ik weer helemaal in de ban van Cal Kestis en zijn trouwe robotvriend BD-1. Ik heb dan ook meteen het eerste deel, Jedi: Fallen Order, opnieuw op mijn Xbox Series X geïnstalleerd via Game Pass en ben van plan om mij terug te laten meeslepen door deze fantastische game.

Zaterdag eindigt ook het tweede seizoen van Chapter 3 in Fortnite. Reden genoeg dus om nog wat laatste uren door te brengen op het eiland voordat de Collision ervoor zorgt dat ik opnieuw verloren ga lopen.


High_LordWolnir

Er staat weeral een verlengd weekend voor de deur. Tijd genoeg dus om tijd met vrienden af te wisselen met mijn favoriete bezigheid genaamd gamen. Op vrijdagavond staat een etentje in Gent op het programma om de verjaardag van een vriend te vieren. Op zaterdag ga ik dan weer naar Brussel om nog eens op stap te gaan. Ja, gamers komen ook uit hun kot.

Indien ik zondag voldoende gerecupereerd ben, zet ik mijn avontuur in Dying Light verder. Na de game nu zo’n 15 uur gespeeld te hebben, kan ik concluderen dat de game niet slecht is, maar zeker ook niet top. Kom ik toch niet aan gamen toe en zal dit pas voor maandag zijn, leg ik mij languit op de zetel en kijk ik nog wat afleveringen van Fargo, dat ik voor de tweede keer aan het bekijken ben. Samen met Black Mirror en Archive 82 voor mij persoonlijk het beste uit het aanbod van Netflix.


Frumberto

Geen gaming nog serie check weekend want ik trek er een weekje op uit met het gezin.
Hopelijk schijnt de zon wat aan de Hollandse kust.

We hervatten de game activiteiten volgend weekend!


Jim

Verlengd weekend nummer 2 waarin ik Spongebob: Battle for Bikini Bottom eindelijk opzij kan leggen en op de kleine stapel van mijn behaalde platinums kan leggen.

Vrijdag congé, na het sporten en de huishoudelijke klusjes kruip ik achter mijn PlayStation 5 om terug naar Night City te reizen en mij volledig te focussen om Cyberpunk 2077 eindelijk completen. De next-gen update zal me daarbij in ieder geval motiveren. Daarnaast ben ik sterk aan het twijfelen om V-Rising te kopen, na de review van Praga gelezen te hebben zal mijn gamebibliotheek op Steam hoogstwaarschijnlijk nog maar eens aangevuld worden!

Zaterdag wordt opnieuw de barbecue aangestoken en zal ik als een ware bourgondiër met mes en vork ten aanval gaan naar alles wat er op mijn bord komt te liggen. Zondag staat Stranger Things seizoen 4 op het programma die ik samen met de vriendin helemaal zal bingewatchen.

Om het Pinksterweekend af te sluiten ga ik na het fietsen nog eens Call Of Duty opstarten. Ook al komt de remake van MW2 pas uit in oktober, toch wil ik al wat oefenen om helemaal in vorm te zijn net zoals de 15-jarige Jim destijds!


Luca

Finally, the end is near. En dan heb ik het niet over die onuitputtelijke COVID-pandemie, maar wel over mijn epische reis doorheen de Lands Between. Na meerdere weken zwoegen, en het merendeel van mijn tijd te hebben besteed aan het wegschelden van mijn frustraties, kan ik stellen dat het einde van de beste game van 2022 eindelijk in zicht is. Het enige wat me nog weerhoudt om de ultieme overwinningstrofee in de lucht te steken, is de laatste bossfight. Ik heb me vorig weekend een weg gebaand doorheen het aartsmoeilijke Crumbling Farum Azula, maar wegens tijdgebrek heb ik mezelf dus nog niet kunnen wagen aan deze grandioze eindstrijd. Ik kijk er dan ook ontzettend hard naar uit om deze taaie klant zonder pardon naar huis te sturen. Het belooft alleszins wel geen makkelijke klus te worden.

Wat series betreft, ben ik deze week begonnen aan de gloednieuwe Star Wars-serie; Obi-Wan Kenobi. Ik ben als kind opgegroeid met de prequel-trilogie en deze serie voelde dan ook enorm nostalgisch aan voor mij. Ik kan niet wachten om de volgende aflevering(en) te bekijken. Misschien dat ik me ook nog eens waag aan Stranger Things. Ik heb het eerste seizoen uitgekeken, maar heb mezelf daarna niet meer kunnen warm maken om de volgende seizoenen te bekijken. Nu het vierde seizoen ondertussen is uitgekomen, voel ik de goesting toch lichtjes terug opborrelen.

Voor de rest ga ik vooral extra hard genieten van het verlengde weekend. Ik hoop dat het weer wat meezit zodat ik, naast het gamen, ook wat tijd kan vrijmaken om de prachtige buitenlucht op te snuiven.


auron_sagara

Hoppa, het weekend is er weer. Wederom een verlengd weekend, dat is dus dubbel plezier. Ik heb even The Ascent opzij gelegd, want ben nog steeds met de review bezig van Eastward. De game kan mijn interesse zeker opwekken, en de review komt in de loop van volgende week sowieso op de website.

Ik ben eindelijk doorheen Marvel Agents of Shield geraakt en ben dan ook terug aan de slag gegaan met het vijfde seizoen van Stargate SG-1. Heerlijk nostalgie. Het derde seizoen van The Boys komt dit weekend ook uit, dus dat wordt ongetwijfeld verorberd.


RoMa

Na mijn avonturen vanop lange afstand in Sniper Elite 5 heb ik weer nood aan close-and-personal combat. Ideaal dus om eindelijk te beginnen met Dying Light 2: Stay Human. De eerste uren hebben me meteen te pakken. Het eerste deel was een echte topper en dit lijkt meer van hetzelfde. Fine by me! Die parkour-actie loopt verdomd lekker.

Stranger Things heb ik te snel gebinged en past dus al niet meer in m’n weekendmenu. Voor het nieuwste seizoen van Peaky Blinders is het dan weer nog net te vroeg. Gelukkig ben ik ook Gotham aan het kijken. Na 12 afleveringen ben ik nog steeds volledig mee. Cheesy is het soms best maar het stoort me niet. Commissioner Gordon is een baas!


Ardtieboy

Het wordt dit weekend schijtweer. De kans is dus groot dat ik mijn stalen ros in zijn stal laat staan en dat tot groot jolijt van mijn hoogzwangere vrouw die het graag op veilig speelt. Ik trek er echter wel op uit in gameland! Beginnen doe ik met Pokémon Legends: Arceus. Het hoofdverhaal ligt ondertussen al achter mij en ik ben dus volop bezig met de end-game content. Dit is waar het leuk begint worden; de uitdagende fights, de zoektocht naar de perfecte Pokémon en uiteraard SHINY Pokémon!

Ook wordt er dit weekend Temtem gespeeld; de MMO Pokémon-kloon die momenteel in de early acces-fase zit. De momenten tussenin verorber ik wat aflevering van Stranger Things (damn, wat is dat nieuwe seizoen goed!) en ga ik aan de slag met de nieuwe mini-set van Hearthstone: Throne of the Tides. Fingers crossed dat er wat leuke synergieën zijn die ik met mijn huidige decks kan uitproberen!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 22 – 2022'

  1. @Luca: vergeet vooral niet naar de Haligtree te gaan vooraleer je de eindbaas verslaat. Want daar zit namelijk de allermoeilijkste in het spel.

Reacties zijn gesloten.