Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 21 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Of onze reviews betrouwbaar zijn? ABSOLUUT! Ik heb me namelijk na het lezen van Wolnirs review van Vampire The Masquerade: Swansong op de game gestort en ik moet zeggen dat het een fantastisch spel is, met een intrigerende en boeiende verhaallijn! Ik wil gewoon weten wat er achter die Code Red schuilt.

Qua series heb ik nog drie afleveringen te gaan van de serie Nonkels op Streamz, en dat is marginaal lachen. Maar het moment suprême voor mij deze week is de start van Stranger Things Season 4. Daarvoor zal alles en iedereen moeten wijken!


RoMa

Nu mijn uitstekend kungfu-avontuur met Sifu er op zit heb ik me de voorbije dagen gesmeten op Sniper Elite 5. Je kan m’n bemerkingen lezen in onze review. Een topper is het verre van maar de campaign speel ik toch graag. Nazi’s in de ballen knallen: it never gets old.

In Call Of Duty: Warzone is de pret gedaan met de tijdelijke Godzilla Vs Kong DLC. Dan maar terug de gewone battle royale mode spelen. Kortere sessies Gran Turismo 7, FIFA 22, Rocket League en Fall Guys staan ook op het programma.

De voorbije dagen heb ik al heel wat sterke nieuwe films gezien op Netflix. Jackass 4.5, BlacKkKlansman en de nieuwe special van Ricky Gervais waren allemaal top. Om nog maar te zwijgen van de mid-season finale van Better Call Saul. Nu gaat de aandacht weer helemaal naar Gotham.


auron_sagara

Vorig weekend is het me gelukt om mijn katana en strohoed aan de haak te hangen. Ik heb me geamuseerd met Trek to Yomi, maar was er eerlijk gezegd niet van onder de indruk. Dat gevoel is wel enorm aanwezig bij de volgende game die ik aan het spelen ben. The Ascent op PS5 (staat ook op Xbox Game Pass). Ik heb deze game enkele maanden geleden voorzien van een review op onze site, en nog steeds kan ik deze twin-stick-shooter met een geweldige cyberpunk saus aanraden.

Mijn Nintendo Switch wordt ook nog eens gebruikt, want ben met de review bezig van Eastward. Een indie-game die me in de eerste speeluren al een goeie indruk geeft. Binnenkort kunnen jullie alvast de review raadplegen op onze fantastische website.

Qua films zal het weer een verrassing worden, want we hadden hier gezien dat er heel wat nieuwe films op dergelijke streamingsdiensten staan. Het einde van seizoen 2 van Doctor Who wordt ook zo goed als behaald, en dan gaan we ons toch even focussen op een andere serie. Ikzelf heb ook een inhaal beweging gemaakt, en zit bij de allerlaatste afleveringen van Marvel’s Agents of Shield.


High_LordWolnir

Dankzij de Mega Sale in de Epic Games Store heb ik vorige week de Platinum Edition van Dying Light kunnen kopen voor 11 euro in plaats van 50 euro. Als dat geen koopje is! Er staan trouwens nog heel wat andere topgames in de aanbieding. Ga dus zeker eens kijken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe game. Voorlopig amuseer ik mij rot en zet ik met veel plezier mijn avontuur verder dit weekend.

Ook het einde van mijn tweede playthrough in Elden Ring komt in zicht. Momenteel zit ik aan zo’n 215 gespeelde uren en elke minuut blijft genieten. Mijn volgende playthrough zal niet NG +1 worden maar wel een nieuwe game met een totaal andere build. Voor wat zou ik deze keer gaan?

Dit weekend staat ook de finale van de Champions League op het programma. Hopelijk kan Real Madrid opnieuw de beker met de grote oren in de lucht steken.


Frumberto

LEGO Star Wars – The Skywalker Saga houdt mij voorlopig goed bezig. Ik heb het verhaal van de eerste zes films uitgespeeld, nu nog de drie Disney Star Wars films afwerken en ik kan maniakaal alle collectibles verzamelen. Lost Ark heb ik intussen opgeborgen, ik ben wederom zoekende naar een MMO om mijn uren in te steken.

De nieuwe show van Ricky Gervais, SuperNature, staat op Netflix en wordt sowieso bekeken dit weekend. Een uur lang grappen over alles en iedereen in de wereld, dat kan ik wel smaken!


Jim

Nog maar net bekomen van de PGL Major in Antwerpen en het Hemelvaartweekend staat al voor de deur. Een ideaal moment om te gamen en series te kijken dus! Samen met mijn vriendin ben ik begonnen aan Bloodsisters op Netflix waarin het verhaal wordt verteld van 2 beste vriendinnen die moeten vluchten voor de elite in Nigeria. Een spannend avontuur waarin je meeleeft met de tristesse en momentjes van blijdschap van de 2 dames.

Verder ga ik terug naar Rohendel in Lost Ark waar ik nog een hele hoop quests moet voltooien en trek ik mijn virtuele skates aan voor Roller Champions waarover ik deze week een preview schreef.

Daarnaast ga ik net zoals High_LordWolnir meeleven met de finale tussen Liverpool FC en Real Madrid op een BBQ met vrienden. Hopelijk kan Liverpool zijn prachtig seizoen bekronen met een zevende Champions League trofee.


Ardtieboy

Temtem was zo’n game die ik al een tijdje op mijn radar had staan. Wat blijkt nu? De game is sinds januari in early access op Steam en PlayStation 5. De release is mij helemaal ontgaan waardoor ik dit weekend wat schade zal inhalen. Ik kocht zonet de PlayStation 5-versie en ging aan de slag met de game en wist zonet mijn eerste Temtem te vangen; erg leuk! Pokémon-gameplay én MMO-aspecten; kan dat zelfs verkeerd lopen?

Voor de rest staan de baby-preps niet stil; de geboorte van onze firstborn komt nu wel heel dicht dus worden de laatste zaken in orde gebracht. Snel dus nog even profiteren van de vrije tijd door dit weekend wat te fietsen en af te spreken met enkele oude gezichten. Met die laatste ga ik overigens bijlwerpen; als dat maar goed komt…


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.