Sony claimt dat technische fout aan oorzaak ligt van extra kosten bij stapelen van PlayStation Plus-abonnementen

New PlayStation Plus Essential Extra Premium

Eerder deze week brachten we jullie het nieuws dat PlayStation-gamers in Azië problemen ondervonden bij het overschakelen naar de nieuwe PlayStation Plus abonnementsstructuur.

Gamers die abonnementen met korting hadden opgestapeld, zouden namelijk met extra kosten worden opgezadeld om het voordeel dat ze hadden te compenseren. Dit zette uiteraard het internet in vuur en vlam.

Tot nu, want Sony heeft via Twitter het brandje geblust. De extra kosten zouden een gevolg geweest zijn van een technische storing. Het probleem zou ondertussen opgelost zijn en de getroffen gamers krijgen hun geld terug in de vorm van PlayStation-tegoed.

Online wordt met twijfels gereageerd ope claim van Sony. Want zo’n technische fout, zou een mooie drogreden kunnen zijn om toch eerst meer geld te cashen van abonnees.

Ik ga me niet mengen in deze discussie, want ik ga op mijn beide oren kunnen slapen wanneer de vernieuwde service ook bij ons beschikbaar zal zijn op 22 juni.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.