fbpx

Zijn er verdoken kosten als we ons lopend PS Plus-abo, met korting gekocht, willen upgraden naar het nieuwe PlayStation Plus?

PlayStation Plus 2022 New

Een hele mond vol deze titel maar als we pech hebben dan zou het best wel eens kunnen dat heel wat gamers, en ook ondergetekende, extra kosten zullen hebben wanneer ze hun bestaande PlayStation Plus-abonnement willen upgraden naar de nieuwe formule.

Normaal gezien zal je bestaande abonnement gewoon overgezet worden naar de nieuwe formule, maar daar knelt nu net het schoentje. Wat als je dat oude lopende abonnement met korting hebt gekocht?

In Azië, waar de nieuwe formule gestart is duiken er plots problemen op. Zo lezen we op Reddit dat Sony aan de klanten die een lopend abonnement, met korting gekocht in het verleden, vraagt om het verschil alsnog te betalen. Je moet met andere woorden het uitgespaarde kortingbedrag toch betalen om te kunnen genieten van de nieuwe formule.

Maar dat is nog niet alles zo blijkt. Op Reddit duiken er nog andere verhalen op van mensen die zich bedrogen voelen door Sony.

Heel wat spelers, waaronder ook ik, kopen telkens wanneer er een korting is, een extra abonnement. Zo zijn we, om het simpel te zeggen, een paar jaren gerust. Maar nu blijkt echter dat die gamers geen mogelijkheid zouden hebben om maar voor drie maanden of één jaar lid te worden van de duurdere Extra- of Deluxe-tiers.

Heb je bijvoorbeeld een PlayStation Plus-abonnement lopen dat nog vier jaar geldig is, of in mijn geval twee jaar, dan moet je deze blijkbaar veranderen naar een vier jaar PS Plus-tier naar keuze. Dit wil dus zeggen dat we waarschijnlijk niet kunnen kiezen voor een dure tier voor een kortere periode, en na die periode veranderen voor een lagere tier.

Nu nogmaals, deze problemen duiken momenteel in Azië op maar op 23 juni zijn wij aan de beurt, en ik ben toch benieuwd wat er ons dan te wachten staat… Want het is toch allemaal wat onduidelijk precies.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d