Hangar 13 zou werken aan een nieuwe Top Spin-game

Top Spin 4

Het zijn harde tijden voor ontwikkelaar Hangar 13. Moederbedrijf 2K zou de moeilijke beslissing genomen hebben om 50 werknemers van de ontwikkelaar te ontslaan. Reden hiervoor is het schrappen van Project Volt.

2K bevestigde het nieuws in een kort statement waarin het aangeeft dat de Studio uit het Californische Novato in een transitieperiode zit:

2K is fully committed to the future of Hangar 13 as the studio navigates a challenging but ultimately promising transition period. As part of our ongoing evaluations to ensure our resources are aligned with our goals, we have made some changes that have resulted in a reduction of positions and parting ways with some colleagues. These decisions are always difficult. We are doing all we can to work with the impacted employees to find them new roles on other projects and teams at 2K, and are providing full support to those who cannot be redeployed, connecting them with industry networks and resources to find new opportunities outside of 2K.

Maar als we de Amerikaanse website Kotaku mogen geloven, zou de studio ondertussen wel werken aan een reboot van de fantastische tennisgame Top Spin. Dat zou fantastisch nieuws zijn, want fans van de sport schreeuwen al jaren om een nieuwe versie van deze game.

Het straffe is dat Hangar 13 in 2017 samen ging met 2K Czech, de studio die in 2011 verantwoordelijk was voor Top Spin 4, de laatste game uit de reeks. Bovendien zou Hangar 13 ook werken aan Mafia 4, een prequel op de Maffia-trilogie.

Als dit alles waar blijkt te zijn, lijkt het erop dat Hangar 13 stilaan zijn tweede adem aan het vinden is en er financieel bovenop zal raken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.