Hangar 13 werkt aan een prequel op de Mafia-reeks

Gisteren kondigde Haden Blackman zijn vertrek aan als hoofd bij Hangar 13 na zeven jaren dienst. De studio van Mafia 1 en 3 heeft ondertussen al een opvolger.

De Amerikaanse ontwerper en schrijver is trouwens niet de enige die vertrekt want zijn sterke man onder hem, of chief operating officer Matthew Urban, stapt ook op nadat hij volgende woorden schreef op zijn LinkedIn, “What an amazing ride at H13… let’s see what is next,”

Nick Baynes neemt vanaf nu de leiding op zich. Hij is hoofd van het in Brighton gevestigde kantoor van Hangar 13. Deze veranderingen doen hinten naar Mafia 4, het spel zou in een eerste fase van ontwikkeling zijn en zou de codenaam Nero dragen. Daarnaast wordt vermoed dat het spel een prequel zou worden op alle voorafgaande Mafia games.

2K Games deelde een bericht waarin ze het vertrek van Blackman bekend maakte. Met de woorden, “met gemengde gevoelens delen wij u mede dat er interne ontwikkelingen zijn aan de top van Hangar 13”. Naar het einde van de tekst wensen ze Haden het beste met het verdere verloop van zijn carrière en feliciteren ze Nick met zijn welverdiende promotie. Ze hebben vertrouwen voor de toekomst en de verdere projecten die er nog zullen komen.

Hopelijk komt er snel meer nieuws over de vierde telg in deze reeks.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”