PlayStation 5 Pro & nieuwe Xbox Series X|S verschijnen volgens televisiemaker TCL ten laatste in 2024

PlayStation 5 Xbox Series X Xbox Series S

Halverwege de levensloop van de vorige generatie consoles brachten Sony en Microsoft een Pro-versie uit van hun consoles. Sony gooide de PlayStation 4 Pro op de markt, terwijl Microsoft met de Xbox One X op de proppen kwam.

Nu de leveringen van deze generatie niet meteen van een leien dakje lopen door chiptekorten, werd aangenomen dat er niet meteen een krachtigere versie zou verschijnen van de PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Maar volgens televisiemaker TCL zouden we toch op relatief korte termijn de Pro-versies van de huidige generatie consoles mogen verwachten. De Poolse website PPE heeft namelijk tijdens een presentatie van TCL foto’s gemaakt van een PowerPointpresentatie waarop duidelijk te zien is wanneer de PS5 Pro en een nieuwe versie van de Xbox Series X|S-consoles op de markt moeten komen.

TCL noemt deze consoles de Gen 9.5 en zouden volgens de slide in 2023 of 2024 op de markt moeten komen. Ze zouden beschikken over de nieuwe AMD Radeon RX 7700 XT chipset die in staat zou moeten zijn om beelden weer te geven in een 8K resolutie met 60-120fps.

In hoeverre TCL deze informatie uit zijn duim zuigt of bevestigd heeft gekregen van Sony en Microsoft, valt moeilijk in te schatten. Maar het spreekwoord luidt niet voor niets ‘Waar rook is, is vuur…’

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.