“Gameplay van Marvel’s Midnight Suns werd helemaal herzien.”

Marvel's Midnight Suns

Het ontwikkelingsproces van Marvel’s Midnight Suns door Firaxis loopt allesbehalve van een leien dakje. Bij de aankondiging van de game reageerde het publiek vrij lauw en eind vorig jaar werd de release uitgesteld naar eind 2022.

Over de reden van het uitstel werd heel wat gespeculeerd en nu blijkt dat de gameplay zowat volledig werd herzien. Dat beweerd de bekende leaker Tom Henderson.

Marvel’s Midnight Suns moet een strategische game worden, gebaseerd op de gameplay van XCOM. Dat klinkt alleszins fantastisch, enkel werd bij een gameplayreveal duidelijk dat de uitwerking niet ideaal bleek.

Er zou gewerkt worden met een kaartensysteem waarmee je jouw abilities aan het begin van een level moet toewijzen aan je personages. Fans roken onraad en verdachten Firaxis ervan dat dit systeem de deur zou open zetten voor microtransacties. De ontwikkelaar was snel om dit te ontkennen, maar zou dus een stap verder gegaan zijn en de gameplay hebben herwerkt.

Het resultaat van deze herwerking zouden we volgende maand moeten zien tijdens een presentatie van 2K. Afwachten of de aannames van Henderson kloppen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.