Marvel’s Midnight Suns laat zich zien op Gamescom

Fans van het Marvel-universum hebben niet te klagen vanavond. Zij krijgen een nieuwe trailer te zien van een nieuwe game uit dat universum, namelijk Midnight Suns.

De game wordt ontwikkeld door Firaxis die je zeker kent van de XCOM-games. Reken dus ook hier op een tactische rpg die zich afspeelt in het unieke Marvel-universum.

Je zal je superheld, The Hunter, zelf kunnen samenstellen en sowieso bekende figuren als Captain America, Blade en Ghost Rider tegen het lijf lopen.

Het team haalde zijn inspiratie bij de Midnight Suns comicreeks uit de jaren 90.

Door een verwrongen huwelijk tussen magie en wetenschap heeft de snode kracht die bekend staat als Hydra, Lilith, de moeder van demonen, na eeuwen van sluimering weer tot leven gewekt. Lilith zal voor niets stoppen om een oude profetie te vervullen en haar kwaadaardige meester, Chthon, op te roepen. De Avengers staan aan de rand van de afgrond en proberen wanhopig vuur met hellevuur te bestrijden door de hulp in te roepen van de Midnight Suns – Nico Minoru, Blade, Magik, en Ghost Rider – jonge helden met krachten diep geworteld in het bovennatuurlijke, gevormd om de profetie die Lilith wil vervullen te voorkomen. Samen doen ze een oude krijger herrijzen – de Jager, Liliths verlaten kind en de enige held die haar ooit heeft verslagen.

De game verschijnt op 22 maart 2022 op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en Switch.

Op 1 september krijgen we ook de eerste echte gameplay te zien.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)