Destiny 2’s Season of the Haunted start vandaag

Seasons, of seizoenen in onze mooie taal, zijn eigenlijk een goede uitvinding van ontwikkelaars en uitgevers om hun titels fris en plezant te houden, en om spelers aan het scherm te kluisteren. Ook ik speel dat spelletje graag mee, net zoals velen onder ons waarschijnlijk.

Het leuke daaraan is dat je kan rekenen op extra content, en dat het de levensduur van sommige games met jaren kan verlengen: denken we maar aan titels als Apex Legends, Fortnite, Halo Infinite en Destiny 2. Mij hoor je dus zeker niet klagen.

Ook Bungies Destiny 2 telt seasons, en de nieuwste, getiteld Season of the Haunted, gaat vandaag van start. En zoals gezegd kunnen we dus rekenen op nieuwe content, die beschikbaar blijft tot 23 augustus.

Hierin keren spelers terug naar het beruchte en corrupte ruimteschip van Calus genaamd de Leviathan. Guardians worden geconfronteerd met hun ergste nachtmerries, gaan aan de slag met Solar 3.0, krijgen toegang tot nieuwe activiteiten en hebben de mogelijkheid om een scythe te dragen. Season of the Haunted duurt tot 23 augustus.

De Leviathan was ooit een symbool van ultieme luxe, maar keert nu gecorrumpeerd en vervallen terug om contact te maken met het slapende Pyramideschip bij de maan. Terwijl de verbinding met de Piramide tot stand komt, ontwaken er nachtmerries uit het verleden die er alles aan doen om er voor te zorgen dat niemand tussenbeide kan komen.

Season of the Haunted bevat nieuwe activiteiten en content voor alle spelers:

  • Nightmare Containment (gratis voor alle spelers) – Het kwaad resoneert in de romp van het schip van Calus. Roep de nachtmerries op en zuiver ze met vuur.
  • Sever – Navigeer door de labyrintische onderbuik van de Leviathan, ontdek de waarheid achter het sinistere plan van Calus en verbreek de nachtmerries die hij onder controle heeft.
  • Solar 3.0 (gratis voor alle spelers) – De Solar-subklasse heeft een compleet nieuw ontwerp gekregen en bevat nu ook het aanpasbare Aspects- en Fragments-systeem. Ontwaak het vuur van je creativiteit, ontdek nieuwe builds en bewijs dat er nooit een slecht moment is om vuur met vuur te bestrijden.
  • Trespasser Exotic Sidearm (gratis voor alle spelers) – De Shiro-4 keert terug uit de originele Destiny en laat de bliksem flitsen door het aangetaste goud van de Leviathan. Spelers met een Season Pass kunnen dit wapen direct vrijspelen.
  • Nieuwe Season Pass, gear, mods, bijgewerkt Solstice-evenement en meer!

Ook kunnen we eind deze week aan de slag in een nieuwe dungeon. Spelers die de The Witch Queen Deluxe Edition hebben aangeschaft krijgen meteen toegang tot de dungeon, net als tot de andere dungeon die later in het Season of the Haunted verschijnt. Heb je die Deluxe versie van de uitbreiding niet, dan moet je 2000 Silver ophoesten en een The Witch Queen Dungeon Key kopen.

Het nieuwe seizoen bevat uiteraard ook weer een nieuwe Season Pass, goed voor 100 levels aan nieuwe cosmetics, wapens en engrams. En daar toen we het toch voor, niet? (Ik toch…)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)