fbpx

Belgische gamers schitteren op de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis

RedBull Flick PGL Major Antwerp

Straks om 20u00 staan alle gamersogen gericht op het Antwerpse Sportpaleis. Want dan vindt de finale plaats van het PGL Antwerp Major van Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). FaZe en Natus Vincere (NaVi) kijken elkaar dan in de ogen. Vuurwerk verzekerd!

Maar tijdens dit grootschalige event vonden er nog allerlei andere competities plaats. Gisteren ging in datzelfde Sportpaleis immers de Belgische finale van de 2vs2 CS:GO-competitie Red Bull Flick door. Dat is CS:GO, twee tegen twee, aan een waanzinnig tempo op speciaal ontworpen maps.

In deze vierde jaargang werd de pro vs. amateur-ervaring verder uitgebouwd. De 8 duo’s die zich bewezen in de online qualifiers kregen de kans om het tegen elkaar op te nemen in de nationale finale van Red Bull Flick op de PGL Antwerp Major. En dat terwijl fans van over de hele wereld alles op de voet konden volgen.

Credits: KREW Collective & Benjamin Feyen.

Uiteindelijk trok het duo 95Vikings – Aïko Goddaert uit Kalmthout en Pieter Bachir uit Ninove – aan het langste eind en mogen ze ons Belgenland in het Deense Kopenhagen gaan verdedigen op de Red Bull Invitational, als ze de European Play-offs heelhuids doorstaan!

“Wat een sfeer! Het is echt crazy om deel te nemen aan een CS:GO-toernooi op de PGL Antwerp Major. Je hebt echt het gevoel deel uit te maken van die gigantisch grote competitieve scene. Die vibe die hier hing gaf echt een grote morele boost. De energie, de passie, het geluid, de beelden. Dit maak je echt niet elke dag mee. SIUUUU!”

Aïko en Pieter, winnaars Red Bull Flick 2022
Winnaars Aïko en Pieter.
Credits: KREW Collective & Benjamin Feyen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: