fbpx

Embracer Group ziet nieuwe Legacy of Kain, Thief en Deus Ex games wel zitten

Legay of Kain Soul Reaver

Begin deze maand maakte Embracer Group bekend dat ze een heel deel Westerse ontwikkelstudio’s overgenomen heeft die voorheen onderdak hadden bij Square Enix: Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en Square Enix Montréal.

Tijdens een presentatie voor investeerders sprak Lars Wingefors, CEO van Embracer Group, zich uit over de meest recente aankoop. Hij gaf aan dat hij enorm blij was met de nieuwe ontwikkelstudio’s en dag hij veel potentieel ziet in de mee aangekochte licenties.

“We recently announced the acquisition of Crystal Dynamics, Eidos Montréal, and Square Enix Montréal, including Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain, and other IPs.

The announcement got an overwhelming and positive response. We see great potential, not only in sequels but also in remakes, remasters, spin-offs as well as transmedia projects across the group.”

Gamers die al twintig jaar zitten te wachten op een nieuwe Legacy of Kain doen hoogstwaarschijnlijk een kleine vreugdedans, want de community zit toch al enkele jaren te wachten op een opvolger van Defiance.

Maar ook een nieuwe Thief-game zou ik om eerlijk te zijn wel zien zitten. Een van de grondleggers van het stealth-genre moet het nu ook al enkele jaren doen zonder nieuwe game. Iets wat eigenlijk niet kan.

De gamingwereld reageerde uitermate positief op de overname van al deze ontwikkelstudio’s door Embracer. Uitspraken zoals deze stellen ons dan ook gerust voor toekomstige games.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: