Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 20 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Volgende week heb ik een weekje verlof, dus misschien ga ik er nu eindelijk werk van maken: beginnen met Cyberpunk 2077. Zeker nu Netflix de eerste beelden toonde van de animatieserie die er zit aan te komen. Daarnaast nog wat klooien in die f*cking Volcano Manor in Elden Ring en nog wat Victory Royales scoren in Fortnite (of toch proberen). Of er zou last minute nog iets uit de bus moeten vallen.

Wat betreft series daar wordt het weer een restjesweekend. Ik heb nog twee afleveringen te zien van de Koreaanse zombieserie All of Us Are Dead (check die Netflix-reeks want is echt vet), een paar afleveringen van de serie Grond (plezant maar dat is het ook) en ik heb me laten vertellen dat de serie Nonkels op Streamz echt hilarisch is. Dus die laatste daarvan ga ik zeker checken.


MrRolfson

Morgen trek ik met mijn kinderen, vriendin en een bevriend koppel naar het plezantste land van België: Bobbejaanland! Daarmee wordt mijn passie voor pret- en themaparken weer goed mee aangezwengeld. Ik ben benieuwd of Fury nog steeds zo’n fantastische achtbaan is en wil ook de Indiana River nog eens gaan bevaren voordat ze die waterbaan gaan updaten.

Zondag zullen er wel wat games passeren, maar ben ik ook van plan om mijn tennisracket nog eens boven te halen. Mijn zoon is sinds enkele weken in de ban van het spelletje en laten er nu toevallig ook enkele tennisvelden liggen over mijn deur. Al staat de Spanish Grand Prix ook op mijn F1-radar zondag…


Jim

Nu de tuin eindelijk af is kan ik me terug opnieuw focussen op mijn favoriete hobby. Tussen 2 previews door ga ik op stap in Bikini Bottom en ik moet zeggen, ik amuseer me als een klein kind. De omgevingen en verschillende speelbare personages zijn uniek, voldoende variërend en het enthousiasme van de gele spons doet je telkens uitkijken naar een nieuw gebied. Deze vrijdag zal ik me dus opnieuw verdiepen in deze game. Misschien een les voor mezelf dat ik eerst een game moet uitspelen voor ik aan een ander begin maar het is sterker dan mezelf… .

Zaterdag is een belangrijke dag voor gamend België want de PGL major van Counter-Strike: Global Offensive vind dit jaar plaats in Het Sportpaleis. Vroeg opstaan om het overige vuil en afval van de tuin naar het containerpark te doen zodat ik me op tijd kan klaarmaken om richting Antwerpen te vertrekken. Ondanks ik niet zo’n esports volger ben kijk ik wel enorm uit naar dit evenement.

Zondag rustdag? Niet dit weekend want ik kruip meteen in mijn bureau om het verslag van de Major te typen. Dankzij onze vorige podcast eindelijk begonnen aan Better Call Saul dus hopelijk kan ik 1 of 2 afleveringen bekijken van de gekke advocaat indien ik genoeg tijd heb. Daarnaast staat er ook een spannende titelstrijd in de Premier League op het programma met hopelijk als winnaar Liverpool FC.


Frumberto

Ik ben intussen weer een aantal maanden Game Pass af, dus tijd om mij weer lid te maken en op ontdekkingstocht te gaan tussen alle nieuwe games die er op staan. Jurassic Park Evolution 2 trekt al meteen mijn aandacht want: dino’s, obviously.

Dit weekend belooft een spannend slot te worden voor diegene die de Premier League volgen. Liverpool noch Manchester City interesseren mij, het gaat om die gegeerde vierde plaats, en die moet voor Arsenal zijn. Laten we hopen dat Tottenham zijn slechtste dag van het seizoen heeft..


RoMa

Sifu is geen al te lange game maar potverdikke ferm pittig! Toch voel ik het: mijn kung-fu staat nu helemaal op punt. De eindbaas gaat eraan dit weekend! Van de combat en level design van deze titel kan ik echt genieten.

In Call Of Duty: Warzone probeer ik met m’n crew zoveel mogelijk te genieten van het laatste weekend met de Godzilla Vs Kong DLC. We hebben deze gamemode toch al 7x weten te winnen! Not bad, I believe.

Op Netflix ben ik (naast elke week een nieuwe episode Better Call Saul) begonnen aan Gotham. Na 7 episodes ben ik echt wel volledig mee. Go Penguin!


High_LordWolnir

Dit weekend zal verlengd worden met een week verlof. Heel veel tijd om te gamen dus! Nu ik de review van Vampire: The Masquerade – Swansong heb ingediend, kan ik op een relaxte manier de laatste uren van de game spelen. De game is een echte aanrader voor wie houdt van narratieve RPG’s en altijd wel eens in de huid van Sherlock Holmes heeft willen kruipen. Maar dan wel in een vampierenjasje.

De volgende releases waarnaar ik uitkijk vinden pas plaats vanaf halverwege juni. Dat betekent dat ik tijd heb om een game te spelen dat al even op mijn lijstje staat, maar waartoe ik nog nooit gekomen ben namelijk Dying Light. Shame on me deze game nog nooit eerder gespeeld te hebben. Van vampieren naar zombies. Hopelijk beleef ik geen al te enge nachten en kan ik voldoende uitrusten tijdens mijn verlof!


auron_sagara

De katana en strohoed heb ik nog even mee op zak, want ik zit in het laatste chapter van Trek to Yomi. Dus die snodaard hak ik dit weekend zonder twijfel in stukjes. Trek to Yomi is een vermakelijke goeie game, niet meer of minder. Wat de volgende game wordt is nog even uitzoeken, maar het zal sowieso een game op de PlayStation of Nintendo worden.

Vorig weekend heb ik met mijn vrouwtje Moon Knight uitgekeken, dus duiken we terug samen met een nieuwe Doctor Who in de Tardis om fantastische avonturen te beleven in het 2de seizoen.

Alleen ben ik dan weer in het voorlaatste seizoen van Marvel’s Agents of Shield terechtgekomen. Moet wel eerlijk toegeven dat ik mijn focus meer en meer begin te verliezen richting het einde van deze serie.


Lazlo

Ken je dat, zo van die momenten waarop je goesting hebt in vanalles en nog wat? Zo kriebelt het om eindelijk weer wat Horizon: Forbidden West te spelen én schreeuwt F1 2021 om nog wat aandacht. Tegelijkertijd is het al even geleden dat ik de volle waarde uit m’n Game Pass abonnement heb weten te halen. Misschien moet ik dus toch nog eens één van de titels op dat platform opstarten. De veelbelovende indie Twelve Minutes, bijvoorbeeld.

Wat er zeker op het menu staat is het nieuwe seizoen van Working Moms op Netflix, alsook de Spain Grand Prix. En ook op vlak van het basketbal moet ik nog wat bijbenen bij de NBA. zoveel te doen, zo weinig tijd.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.